Suspès el judici pel cas Ca n'Alzina

La jutge requereix una documentació no inclosa per l'acusació i no fixa una nova data per una vista que s'allargarà tres dies

Els jutjats de Sabadell
Els jutjats de Sabadell | ACN
05 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 14:29h
El jutjat penal 2 de Sabadell havia d'acollir, aquest dimarts, el judici del cas Ca n’Alzina per uns presumptes delictes urbanístics i mediambientals i que duia al banc dels acusats el seu propietari, Quirze Elias. Però la vista s'ha suspès, ja que des de l'acusació no s'ha presentat la documentació econòmica de l'hípica i la jutge ha reclamat que es faci, però no ha fixat una nova data. 

Es tracten d'uns papers que, tal com ha explicat el membre de l'Entesa per Sabadell -acusació popular en el cas-, Isidre Soler, notifiquen que l'hípica "era un negoci lucratiu i no una instal·lació d'interès públic, com al·legava" i per aquesta raó no l'havia lliurat. Un requeriment al qual s'hi han sumat Fiscalia i l'acusació particular, exercida per l'Ajuntament de Sabadell, en considerar que era "rellevant".  

Soler ha especificat que s'ha donat "un termini mínim de temps" perquè es lliuri aquest informe i ha apuntat com a possibles dates de celebració del judici cap a finals d'any, entre novembre i desembre. Això no modifica el guió previst, únicament, tal com ha apuntat, la duració de la vista, que s'allargarà tres dies, ja que compta amb una trentena de persones a declarar.

Totes les parts demanen penes de presó, inhabilitació i l’enderroc de les construccions dutes a terme, tot i que amb matisos. L’acusació popular ha sol·licitat les condemnes més altes: vuit anys de presó pels delictes continuat contra l’ordenació del territori i un altre mediambiental; l’enderroc de totes les construccions i la reposició del terreny al seu estat natural i la inhabilitació i multa de 100 euros diaris durant dos anys per delicte.

La particular n'ha demanat tres pel delicte continuat contra l’ordenació del territori, enderroc i inhabilitació i multa de 18 euros diaris durant 20 mesos. Per últim, Fiscalia n'ha sol·licitat dos i sis mesos pel delicte continuat, enderroc i la mateixa inhabilitació requerida pel consistori.