atur

Gràfic | L'atur cau per primera vegada a nivells anteriors a la pandèmia a Sabadell

Setè mes consecutiu de rebaixa, sent la segona caiguda més accentuada de l'any

per Sergi Baixas, Sant Cugat, Catalunya | 5 d'octubre de 2021 a les 13:00 |
Un grup de ciutadans fa cua en una oficina del SOC | ACN
Les dades de l'atur del mes d'agost ho apuntaven i les de setembre ho han corroborat: l'ocupació se situa en nivells inferiors d'abans de l'esclat de la pandèmia, sent la primera vegada que es produeix. Actualment a Sabadell hi ha 12.161 persones inscrites a les llistes -un 11,99%-, lleument per sota de finals de desembre de 2019 -12.224-.
 

La ciutat suma ja set mesos consecutius, des del mes de març, rebaixant les xifres, segons dades de Treball -no contempla la figura de l'Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO)-. Així, el nou curs arrenca amb 530 desocupats menys, la segona reducció més accentuada de 2021.

Una fotografia molt diferent de la de fa justament un any, quan aleshores s'arrossegava les conseqüències d'haver assolit el pic de la pandèmia -el mes de juny-. Aquest novè mes de l'any hi ha 2.778 veïns menys aturats, el 2020 el nombre total era de 14.939.


Juntament amb Matadepera, són les dues localitats del Vallès Occidental -amb superfície i població considerable- que millors números presenten al setembre, amb una taxa d'atur del 4,2% i 6,1%, respectivament. La caiguda relativa més important l'ha registrat Ullastrell amb 8 persones menys desocupades, cosa que suposa més d'un 10% del total d'aturats al municipi en tan sols 30 dies.

Aquest novè mes de l'any, la totalitat dels municipis de la comarca han experimentat un descens. Tot i això, les dues capitals, Sabadell (12%) i Terrassa (12,6%), han encapçalat les xifres totals amb major reducció absoluta; amb -530 i -596 aturats, respectivament. Per la seva banda, Catalunya també n'ha comptabilitzat 12.658 menys, deixant la dada completa en 378.470 catalans registrats a les llistes.

Altres notícies que et poden interessar

​ 

​​ 

Participació