​El Vallès Occidental aposta per la formació i l'acompanyament a les pimes en la reconversió de l’automoció

Presenta un pla de suport d'un sector que dona feina directa a més de 8.500 persones a la comarca i compta amb una quarantena d’empreses

Un sector lligat a la comarca
Un sector lligat a la comarca | David Zorrakino/Europa Press
A.H.
01 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 18:01h
Continental, TE Connectivity i Nissan han estat algunes de les empreses lligades a l'automoció que, en els últims mesos, han anunciat el tancament de les seves fàbriques, o la reducció de plantilla, al Vallès Occidental davant la transformació del sector. El Consell Comarcal del Vallès Occidental (CCVOC) haapostat per la formació, per a joves de 25 anys o també persones en atur, i l'acompanyament de les pimes en la reconversió d'aquest camp.

Són algunes de les línies del pla de suport, presentat aquest divendres, que també contempla l'impuls de deu start-ups, connexió d'empreses per activar sinèrgies i activitats adreçades a treballadors afectats pel canvi del sector. Unes iniciatives que comptaran amb 250.000 euros, atorgats per la Diputació de Barcelona, per executar fins al 31 de desembre de 2022.

El president del CCVOC, Ignasi Giménez, ha afirmat que es fan "passos" d'un àmbit "estratègic" a la comarca i a Catalunya. "El sector de la fabricació d’automoció, molt tocat pels diferents expedients de regulació i per les incerteses de futur relacionades amb la sostenibilitat i l’adaptació del sector al nou escenari climàtic de la mobilitat”, ha subratllat.

El desplegament d'un pla que es fa en el marc del Pacte per la Reindustrialització del Vallès Occidental i que es tracta del Pla Singular de Transformació i Reactivació de l’Ecosistema Industrial del Vallès Occidental 2021-2024, aprovat al maig d'enguany.

Més de 8.500 llocs de treball
Hi ha una quarantena d'empreses a la comarca vinculades a la fabricació de l'automòbil o a la seva cadena de valor que es reparteixen per 16 municipis com ara, Cerdanyola, Terrassa, Sabadell, Sant Cugat, Rubí i Palau-solità i Plegamans, entre d'altres, cosa que representa ocupar més de 8.500 persones.

Suposa, el conjunt del sector, un volum de negoci de 2.643 milions d'euros, el 5,2% del total de la comarca, segons dades de l'Observatori Comarcal. La fabricació de components, peces i accessoris concentren el 44% de la feina, l'1,5% del total.