Vídeos | Quatre anys de l'1-O marcat per l'entrada de la policia per endur-se les «putas urnas» del Nostra Llar

Recull d'imatges de la jornada de votació a Sabadell

Agents del cos al centre educatiu
Agents del cos al centre educatiu | Juanma Peláez
A.H.
01 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 12:53h

El dia es llevava amb pluja intermitent a Sabadell, eradiumenge 1 d'octubre de 2017. La data marcada pel president Carles Puigdemont per a la celebració del referèndum. A les nou en punt, hora per obrir col·legis electorals, un operatiu de la policia espanyola es va desplegar per Ronda Ponent i va desembarcar a l'Escola Nostra Llar, on estava previst que votés qui era aleshores la presidenta del Parlament, Carme Forcadell

Unaactuació que va marcar la jornada a Sabadell i va situar com un dels punts estratègics on es van desplegar el cossos de seguretat. Passats els mesos i els anys de l'1-O han anat apareixent imatges i, tal com va publicar elDiario.es, en l'entrada al Nostra Llar s'aprecia com un dels agents exclama: "Dónde estarán las putas urnas". 

Tot i la violència del vídeo, i en alguns moments el to dels agents també, s'aprecia al policia que duu la càmera al pit adreçant-se a les persones de l'interior de l'equipament educatiu amb amabilitat, emprant paraules com "por favor".


Per aconseguir l'accés al centre van haver de trencar el vidre de la porta de l'entrada principal, amb treball previ per la retirada de tota la gent que s'amuntegava a les portes com ara, el que era tinent d'alcalde i va ser batlle dos anys, Juli Fernàndez. 

Les votacions de Forcadell i Cuixart