Acord per reclamar un fons extraordinari a l'Estat per cobrir el bo social davant la pujada de la llum

També insta el govern espanyol a "reestructurar" l’actual model energètic

A.H.
30 de setembre del 2021
Actualitzat a les 16:22h
La pujada de la llum s'ha disparat les últimes setmanes, després que canviés la tarifa, amb rècords històrics del preu mitjà per MWh. Una problemàtica que ha posat d'acord la Junta de Portaveus de l'Ajuntament de Sabadell, celebrada aquest dijous, per reclamar un fons extraordinari a l'Estat per cobrir el bo social davant l’increment de sol·licituds que estan rebent els serveis socials.

Per unanimitat s'ha aprovat la moció d'ERC, que també contempla ampliar aquesta ajuda "per reduir la càrrega a les famílies vulnerables". A la vegada, s'ha instat el govern espanyol a "reestructurar" l'actual model energètic perquè sigui més just, sostenible i transparent. També, l'aposta per l'autoconsum energètic basat en energies renovables. En aquest sentit, s'ha apuntat la possibilitat que els fons europeus poden suposar "una oportunitat per incidir" en aquesta transformació.

El text ha carregat contra l'executiu espanyol per les mesures aplicades que "no han resolt el problema d'arrel" ni tampoc ajuden al canvi de model i que la ciutadania no podrà entendre que "els poders públics no poden fer-hi res i que tot queda en mans de la bona voluntat de les grans empreses energètiques que actuen amb una lògica de mercat oligopolístic".

Precisament, ha recordat que aquestes companyies "tenen vincles estrets amb els dos grans partits de l'Estat", en referència a la presència de membres als consells d'administració. "La ciutadania no acceptarà de cap manera que el govern de l'Estat es desentengui davant els abusos tarifaris" dels últims mesos.