Mapa interactiu

MAPA Tanca la cinquena setmana de curs sense grups confinats a les aules de Sabadell

Dos alumnes confinats i hi ha 82 casos positius entre els estudiants i deu entre els docents

Text:

Clicant al requadre inferior dret, s'amaga la llegenda. Picant sobre cada centre afectat pel coronavirus (boleta), es desplega el seu nom, l'estat (obert o totalment confinat), el nombre de grups confinats i el municipi on es troba. També es pot desplaçar o fer més o menys gran el zoom del mapa manualment, per acostar-se a un municipi o seleccionar millor algun centre. Última actualització: dades del 15 d'octubre.

145 dels 5.105 centres educatius acumulen 210 aules tancades a causa de l'aparició d'algun positiu (el 2,8% del total). Es tracta d'una xifra d'aules un 82,9% inferior a la de fa un any a aquestes alçades, quan va tenir lloc un inici de curs més complicat i ja n'hi havia 1.228 de confinades. Això provoca que hi hagi ara 6.359 persones del món educatiu confinades. En total, fins ara s'han detectat 5.631 positius als centres educatius, 2.350 des que van començar les classes.On se situen els centres ara afectats i quants grups tenen tancats cadascun d'ells? A quantes persones afecta i quants d'aquests són alumnes, docents i personal del centre o extern, a cada lloc? De qui és el positiu? Tota aquesta informació es pot consultar en el mapa interactiu superior o, de forma més extensa, a la taula interactiva al final de la notícia.


Del total de persones confinades, 6.049 són alumnes (un 0,42% del total d'1,44 milions d'alumnes del país), als quals fins ara els han detectat 5.137 positius aquest curs. A banda, però, hi ha també 298 docents i personal PAS i PAE confinats, i 12 externs. En tot cas, per ara no hi ha cap centre que estigui totalment tancat, malgrat que un 2,8% dels centres tenen com a mínim una aula confinada, un 81,6% menys que a aquestes alçades del curs passat.

1,4%centres afectats
72 dels 5.105 centres educatius tenen una o mes aules confinades, un 92,5% per sota del mateix dia del curs passat, i es distribueixen en 47 municipis diferents.
96aules tancades
Menys de 100 classes estan confinades d'un total d'uns 72.000 grups de convivència estables, un 94,1% menys que fa un any, i només un centre està totalment clausurat.
2.971persones confinades
De les quals, 2.775 confinats són alumnes (el 0,19% del total), 188 són docents i personal PAS i PAE (0,11%), i 8 és personal extern.
6.281positius detectats
Dels quals, 477 els darrers 10 dies i, del total acumulat, 5.686 positius detectats a alumnes (0,39% del total d'alumnes), 593 a docents i personal PAS i PAE (0,36%), i 2 a personal extern.Consulta aquí la llista completa del Departament d'Educació (cal tenir en compte que poden faltar grups i/o centres que ja estiguin confinats però que encara no surtin al llistat).
Sigui com sigui, cal tenir en compte que aquestes dades són les que ofereix cada centre al Departament d'Educació i presenten alguns retards en la notificació i, a vegades, errors. En ocasions, per exemple, centres totalment confinats afirmaven que no tenien cap classe tancada o no s'hi havia detectat cap positiu.

Altres notícies que et poden interessar
​ Participació