El CDR Sabadell recorda els dos anys d'un «segrest d'estat»

Duen a terme una acció, també de matinada, igual que el 2019 amb l'entrada de la Guàrdia Civil a diversos domicilis

L'operatiu de la Guàrdia Civil, als voltants de la plaça de les Dones del Tèxtil
L'operatiu de la Guàrdia Civil, als voltants de la plaça de les Dones del Tèxtil | Juanma Peláez
A.H.
23 de setembre del 2021
Actualitzat a les 11:27h
Ara fa justament dos anys, un ampli dispositiu de la Guàrdia Civil es desplegava per diferents punts de Catalunya, en el marc de la que posteriorment es va conèixer com a operació Judes. A Sabadell van entrar en tres domicilis i van detenir quatre persones. El CDR local ha recordat els dos anys del que ha qualificat un "segrest d'estat".

Ha organitzat un acció, també de matinada, tal com es va desenvolupar l'operatiu policial, amb una concentració davant els jutjats de la ciutat per denunciar la "merda de justícia" i que feia dos anys que "se'ns enduien la llibertat, les companyes, la família".
  La mobilització s'ha aplegat a les portes de les dependències judicials i amb pancartes en les quals es podia llegir "La Fiscalia te lo afina", "L'estat segresta de matinada" i "Seguireu negociant amb l'enemic?", entre d'altres proclames.

Precisament, la setmana passada l'Audiència Nacional va anunciar el processament per pertinença a organització terrorista als tretze presumptes membres dels CDR vinculats a l'operació Judes. A més, a nou d'ells també els processa per tinença, dipòsit i fabricació de substàncies o aparells explosius i inflamables de caràcter terrorista.

Entre ells, hi ha el veí de Cerdanyola, Eduard Garzón; el de Santa Perpètua de Mogoda, Ferran Jolis, i els sabadellencs Xavier DuchJordi Ros, David Budria i Clara Borrero. A més, d'Alexis Codina, de Sant Fost de Campsentelles, i Germinal Tomás, de Mollet del Vallès.