tradició

L'AV de la Creu Alta torna «cap a la normalitat» amb el 34è Aplec de Jonqueres

Recupera activitats tradicionals del programa com el concurs de paelles i ratafia i es descobrirà la placa commemorativa del Tallaret d'Honor Extraordinari

per A.H., Sabadell, Catalunya | 24 de setembre de 2021 a les 08:00 |
La plaça de la Creu Alta | Juanma Peláez
L'Associació de Veïns de la Creu Alta torna "cap a la normalitat" amb l'organització, aquest cap de setmana, del 34è Aplec de Jonqueres, repartit entre l'esplanada de l'ermita de Sant Vicenç i la plaça de la Creu Alta, tal com ha anunciat l'entitat. Després de celebrar l'any passat el "pla B" d'aquesta tradicional cita del barri, enguany "amb les mesures corresponents, es podrà dur a terme perfectament", és a dir, ús correcte de mascareta i de gel hidroalcohòlic i mantenir les distàncies.

Es recuperen activitats cabdals del programa com els concursos de paelles d'arròs i ratafia. Tot plegat, arrencarà dissabte, a partir de les 9 hores, amb el Memorial Manel Galícia i a les 19 hi ha prevista la descoberta de la placa commemorativa, a la plaça de la Creu Alta, “en reconeixement a totes les persones, professionals i voluntàries, que han actuat contra els efectes de la pandèmia per la Covid-19”.


Es tracta del Tallaret d'Honor Extraordinari, un agraïment que es volia organitzar durant la Festa Major de la Creu Alta, celebrada al maig, però per la incidència del coronavirus i les mesures del moment no es va poder fer. Un guardó, tal com indica el nom, extraordinari per la excepcionalitat de la situació. Així ara, es retrà l'homenatge, "en un acte solemne", ha puntualitzat l'AV La Creu Alta, acompanyat, a més d'autoritats i parlaments, de la música de l'Escola de Música de la Creu Alta.

Diumenge arrencarà amb la plantada d'un nou arbre i la celebració dels concursos de paelles i ratafia que desembocarà amb el dinar de l'Aplec. Entremig hi ha una missa de campanya i una xerrada sobre herborització, entre d'altres. El programa es tancarà dijous vinent, el darrer dia de setembre, amb música en directe a El Tallaret.

34è Aplec Jonqueres by Naciodigital on Scribd

 

Participació