1 de 10
EDUCACIÓ

La Fundació Impulsa engega el curs becant a 20 alumnes de Sabadell en risc d’exclusió social

Aquests podran cursar estudis de Formació Professional (FP) i adquirir una xarxa de relacions que l'ajudin en el seu desenvolupament al llarg de la vida

La Fundació Impulsa engega el curs becant a 23 alumnes del Berguedà | Fundació Impulsa
per Redacció, Berga, Catalunya | 20 de setembre de 2021 a les 08:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de setembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Sabadellcomptarà enguany amb 20 beques de la Fundació Impulsa que permetran al jovent en risc d'exclusió social cursar estudis de Formació Professional (FP) i adquirir una xarxa de relacions que l'ajudin en el seu desenvolupament al llarg de la vida.

A més del Berguedà, a Osona rebran beca 83 alumnes; a la Garrotxa, 59; i al Moianès, 17. En aquest curs també es becaran per primera vegada a Terrassa 25 alumnes; 23 al Berguedà; 15 al Baix Empordà; i 6 al Bages.


Els joves s'escullen a partir de criteris econòmics i de motivació pels centres educatius i pels Consells Comarcals i se seleccionen a través d'un procés de valoració molt exhaustiu per part de l'equip psicopedagògic de la Fundació per garantir que, a més de complir amb el requisit de topall d'ingressos familiars, aquest alumnat també mostri un compromís amb la Fundació, motivació pels estudis i voluntat d'esforç. 

Un cop finalitzat el procés, l'alumnat comença el curs rebent un suport integral: econòmic, a través del finançament dels estudis de Formació Professional; tecnològic, amb la donació d'un ordinador portàtil; humà, amb formacions transversals i la vinculació a una entitat del territori; social, amb l'acompanyament d'una persona mentora, i laboral, amb formacions i estades formatives a empreses. D'aquesta manera, la Fundació Impulsa garanteix que els joves becats surten amb avantatge competitiu per revertir la seva situació socioeconòmica. 


110 ordinadors per garantir l’accés de tots els joves a la tecnologia


El jovent que participa en els programes de la Fundació Impulsa rep una beca econòmica per als estudis de FP, un ordinador, formació en competències transversals i competències professionals i l'acompanyament d'una persona mentora de referència, així com es compromet a fer voluntariat amb una entitat social del territori. Justament aquesta setmana, coincidint amb l'inici de curs, s'han repartit 110 ordinadors als 110 joves que s'incorporen per primera vegada a la Fundació. 

Pel que fa a l'acompanyament de les persones mentores, també se segueix un procés de valoració exhaustiu tal com es fa amb la selecció de joves. Ho explica la Judit Bou, tècnica de Programes de la Fundació Impulsa: "Estem parlant d'un procés de selecció de voluntaris que a dia d'avui ha tingut més de 210 sol·licituds. Això implica contactar-hi, programar l'entrevista, entrevistar-los i fer un registre de perfil per més endavant veure si hi ha un jove que encaixi amb aquest perfil. Actualment portem entrevistades prop de 140 persones, Hem de tenir en compte que aquest curs començaran a la Fundació 110 nous voluntaris i això implica fer l'acollida de 110 persones noves: formació inicial, registre de la documentació, presentació de parelles..., detalla.

Durant el programa es dona suport en la cobertura de necessitats bàsiques econòmiques i emocionals a través del programa Impulsa Vida, adreçat als joves becats que passin per un període sobrevingut de dificultats econòmiques extremes i/o emocionals que poden posar en risc la continuïtat en els seus estudis. S'ofereix un suport econòmic fix per cobrir les necessitats bàsiques i/o un suport psicològic intensiu durant un període pactat amb l'alumne.

El curs passat la Fundació Impulsa va finalitzar la seva activitat havent acompanyat 154 joves al Berguedà,  Osona, a la Garrotxa i al Moianès dels quals un 93% s'han titulat, molt per sobre del 50% de la mitjana catalana en la Formació Professional. Aquest èxit avala el mètode Impulsa, un acompanyament formatiu i humà per avançar en la igualtat d'oportunitats dels joves, en xarxa amb professionals, entitats, empreses i institucions del territori. 
 
Participació