equipaments municipals

Els veïns de Sant Quirze bategen la Biblioteca Municipal amb el nom del poeta Marcel Ayats

El sabadellenc és l'opció més escollida en el procés participatiu que commemora el 20è aniversari de l'equipament

per A.H., Sabadell, Catalunya | 19 de setembre de 2021 a les 14:00 |
L'equipament municipal encara sense nom | Ajuntament de Sant Quirze
Biblioteca Municipal Marcel Ayats. Així es coneix des de fa pocs dies l'equipament municipal de Sant Quirze del Vallès. Un bateig que ha sorgit d'un procés participatiu que va engegar el passat mes de juny. És el nom del poeta sabadellenc que va morir l'agost de 2020 als 64 anys. 

Ayats ha aconseguit 131 vots, pràcticament la meitat dels participants; Joana Raspall, 93, i Teresa Pàmies, 41. Tres figures seleccionades prèviament per la Comissió Permanent de Nomenclatura. Una nova denominació que està emmarcada en el 20è aniversari de l'espai cultural. Una fita que ha anat acompanyada d'altres activitats com tallers i converses literàries, entre d'altres.


Les votacions es van poder fer en línia, per primera vegada amb IDCAT mòbil, o de forma presencial als equipaments municipals habilitats: l'ajuntament, Torre Julià (Les Fonts) i la mateixa Biblioteca. El darrer tram per fer oficial aquest bateig serà a la sessió del ple del mes de setembre, que tindrà lloc el dimarts 28 de setembre.

El primer llibre publicat, i premiat, d'Ayats va ser Naufragi silenciós d’ales cremades l'any 1993. A més, també compta amb d'altres títols més recents com El clima de l’asfalt (2005), El sentit de la vida (2016), o El cor palpita a la butxaca (2017).

 

Participació