Les negociacions per l'ERO del Banc Sabadell fixa com a criteri la sortida voluntària

Comença la segona fase de trobades entre empresa i sindicats que s'han d'allargar durant setembre i octubre

Una oficina del Banc Sabadell
Una oficina del Banc Sabadell | Adrià Costa
A.H.
17 de setembre del 2021
Actualitzat a les 10:41h
Aquest dijous ha arrencat la segona fase de la negociació de l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) del Banc Sabadell, després que s'hagi acabat el període informal -quatre reunions celebrades la primera quinzena de setembre- davant l'anunci fet per l'entitat financera d'acomiadar gairebé 2.000 treballadors. Ara, s'ha fixat com a criteri lasortida que sigui voluntària

Serà l'empresa la que es reservarà el dret sobre l'acceptació de les sol·licituds i ha exclòs de l'ERO treballadors amb un contracte temporal, el personal en excedència, l'alta direcció, la direcció general i el personal internacional, segons els sindicats. Tampoc afectarà els empleats d'entre 50 i 55 anys ni els majors de 63, ha precisat ACN de fonts properes a les converses. 

La xifra, però, segueix sent la retallada de 1.936 persones i si no s'arriba amb aquests paràmetres vindrà determinat per la menor valoració de l'acompliment en 2018, 2019 i 2020. En cas d'igualtat, també valorarà criteris com la productivitat comercial en el cas de la xarxa d'oficines o la formació exigible, la idoneïtat per al lloc de feina o el potencial de desenvolupament, entre altres.

Aquesta ha estat la primera trobada de les nous previstes entre la direcció i els representants de la plantilla en aquesta etapa del procés, que s'allargaran durant setembre i octubre. La propera cita serà dijous vinent, dia 22 setembre. La voluntat del Banc Sabadell és arribar a una entesa abans del 15 d'octubre, mentre que els sindicats no han descartat que s'allargui.