Més d'un centenar de persones es concentren a Montcada per rebutjar els atacs LGTBI-fòbics

Un veí de la ciutat va ser agredit verbalment la setmana passada per la seva condició sexual

La cita a les portes de l'antic consistori montcadenc
La cita a les portes de l'antic consistori montcadenc | Ajuntament Montcada i Reixac
A.H.
16 de setembre del 2021
Actualitzat a les 10:31h
Més d'un centenar de persones es van concentrar aquest dimecres al vespre a la Casa de la Vila, a Montcada i Reixac, per rebutjar les últimes agressions homòfobes que s’han produït al conjunt de l’Estat, entre les quals hi ha la d'un veí del municipi. Una protesta convocada per la Taula local LGTBIQ.

En el cas del montcadenc, el periodista Pere Mercader, va denunciar haver estat insultat quan tornava a casa de matinada i en passar per davant d'un grup de joves el van increpar verbalment i el van amenaçar amb expressions com "et rebentarem". Una vivència que va compartir en un escrit a NacióDigital i va traslladar a l'Observatori contra l'Homofòbia (OCLH), que va assistir a l'acte.

Precisament, segons dades d'aquesta entitat, aquest any s'han registrat 197 incidències per LGTBI-fòbia a tot Catalunya, i alerta d'un increment del 36,01% d'incidències per violències i discriminacions en comparació a l'any 2020.

De fet, l'últim episodi que es va afegir aquests números es va conèixer poques hores abans que s'organitzés la protesta i molt a prop de Montcada, al poble veí de Ripollet, on van atacar el monument dedicat al col·lectiu, que fa més de quatre anys que es va inaugurar, i la placa del mural que repassa diferents episodis històrics.