cultura popular

Torna la Festa Major de Gràcia

Tres dies d'activitat, entre els quals destaca la primera edició de guarniment de finestres i balcons

per Albert Hernàndez, Sabadell, Catalunya | 16 de setembre de 2021 a les 08:00 |
Una actuació de les Bruixes del Nord | Juanma Peláez
Si és una tradició que recent acabades, per a molts, les vacances d'estiu a l'agost, se celebri la Festa Major de Sabadell, també ho és que, pocs dies després, s'organitzi la del barri de Gràcia. Enguany, torna després que s'hagués de suspendre per la Covid l'any passat. Serà des d'aquest divendres i fins diumenge, amb una vintena d'activitats.

L'Agrupació de Veïns de Gràcia (AVG), en un fil a Twitter, ha ironitzat sobre aquesta tornada "després de l'aperitiu de la Festa Major de Sabadell, arriba una festa de debó!". Per això, han ideat una programació que ve condicionada pel coronavirus i que tindrà com a únic escenari el pati de l'Escola Teresa Claramunt, per on desfilaran la majoria d'actes. Tots seran amb cita prèvia i els assistents estaran obligats a dur mascareta i utilitzar gel hidroalcohòlic.


Entre la vintena de cites, s'estrena el primer concurs de guarniments de balcons i finestres. Es repartiran tres premis per engalanar i omplir de "color, alegria i gresca" el barri, a la vegada, que sigui un acció reivindicativa per reclamar "menys naus industrials abandonades i més equipaments", entre d'altres.

El tret de sortida oficial a la festa, el pregó, anirà a càrrec de la Comissió Jove, El Ciervo i l'imitador Oriol Cruz. I el tancament el faran les Bruixes del Nord amb un lluïment de foc. Entremig hi haurà un concurs de paelles, havaneres, exhibicions, tallers i música, entre d'altres.


Penúltima FM dels barris de la ciutat


La Festa Major de Gràcia és la penúltima que es duu a terme a Sabadell en el calendari d'aquestes celebracions dels barris d'enguany. La setmana vinent, el darrer cap de setmana de setembre, es faran a Nostra Llar i Les Termes

Programa de la Festa Major Gràcia 2021 de Sabadell by Naciodigital on Scribd

 

Participació