drets socials

Ataquen el monument dedicat al col·lectiu LGTBI de Ripollet

També hi ha malmesa la placa del mural de 42 metres inaugurat aquest estiu

per A.H., Sabadell, Catalunya | 15 de setembre de 2021 a les 17:55 |
L'estat en el qual ha quedat el monument | OCLH
El monument en reconeixement a la lluita dels activistes LGTBI pels drets dels col·lectius, instal·lat al parc del riu, a Ripollet, ha estat atacat. Han pintat de negre la placa que acompanya el monòlit, en la qual hi ha un escrit que posa de relleu aquesta feina i també hi ha una bandera irisada.

A més, també s'ha malmès la placa commemorativa del mural, de 42 metres lineals, que recorda diversos capítols destacats de la història del col·lectiu, en la qual es posa de relleu que és un "símbol de la reivindicació del dret a viure i estimar lliurement". 

  Precisament, aquesta recreació es va inaugurar el passat mes de juliol, amb la inclusió de nous dibuixos i que ja ha patit quatre atacs en els últims mesos. En una obra dels artistes Manolito Rastaman i Barri. 

El monument, per la seva part, es va inaugurar fa més de quatre anys, al juliol de 2017, en el marc de la celebració de la Diada LGTBI, i era el tercer d'aquest tipus a Catalunya, després dels de Sitges i Barcelona. 


Condemna dels fets


Uns fets que ha denunciat l'Observatori Contra l'Homofòbia (OCLH) davant dels Mossos d'Esquadra i, en una piulada, ha condemnat "aquest nou episodi, ja son 197 Incidències a tot Catalunya". Una repulsa que ha compartit l'Ajuntament de Ripollet i que corroboren que es faci "necessari que continuem treballant en polítiques públiques LGTBI, en tots els àmbits de la vida local".

 

Participació