Torre-romeu rebrà més de 170.000 euros per reduir les desigualtats i fomentar la cohesió social

Una aportació a càrrec de la Diputació de Barcelona

Barri de Torre-romeu.
Barri de Torre-romeu. | Panoramio
A.H.
15 de setembre del 2021
El barri de Torre-romeu de Sabadell rebrà 172.900 euros per reduir les desigualtats socioeconòmiques i la promoció de la convivència inclusiva, la participació i la cohesió social. Es tracta del programa Barris i Comunitats: motors de transformació social i que en aquest punt de la ciutat es fa en el marc del procés comunitari Torre-romeu batega.

Aquesta injecció econòmica potenciarà la iniciativa, amb un pla d'acció comunitari específic per promocionar l'educació, el lleure en valors i l'accés popular a la cultura. De la mateixa manera, es proposen accions de vinculació amb els serveis educatius per definir itineraris d'ocupabilitat per a joves.

Està previst que es creï una figura professional específica per desenvolupar els objectius, a més de promocionar accions per lluitar contra la pobresa, l'exclusió i la vulnerabilitat i apoderar el veïnat, així com fomentar un model urbà sostenible. La diputada d'Igualtat i Sostenibilitat, Lluïsa Moret, ha explicat que aquest projecte es fa a municipis, amb gran volum de població, on "identifiquem els barris amb els ajuntaments a partir d'un índex de vulnerabilitat social que es marca amb l'atur i l'abandonament escolar", entre d'altres.

La campanya de la Diputació té per objectiu actuar en en entorns on s'hi registra una situació de segregació urbana i social. La previsió és fer la inversió de la mateixa quantitat econòmica cada any durant el vigent mandat, fins el 2023.