Acaba el període de negociació informal per l'ERO al Banc Sabadell amb una rebaixa dels acomiadaments

Aquest dijous arrenquen les converses formals per arribar a un acord

Oficines del Banc Sabadell, a Barcelona
Oficines del Banc Sabadell, a Barcelona | Adrià Costa
A.H.
15 de setembre del 2021
L'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que pretén aplicar el Banc Sabadell ha arribat a la primera fase, després que aquest dimarts hagi acabat la negociació formal per aquesta mesura amb una proposta que contempla una rebaixa dels acomiadaments en una seixantena

L'entitat financera ha posat sobre la taula recol·locar 60 afectats a la filial d'operacions, BSOS, i així, l'ERO implicaria la sortida de 1.876 persones, segons ha informat l'ACN de fonts properes de les converses entre sindicats i empresa. D'aquesta manera, es tanca el període de les quatre reunions prèvies, tal com marca el conveni, amb un ball de xifres que ha passat de la marxa de més de 1.500 empleats i el tancament de 320 oficines

A més, de la reconversió de 180 i que ha contrastat amb les iniciatives suggerides pels representats de la plantilla com jubilacions anticipades i voluntàries per als majos de 55 anys i excedències voluntàries incentivades, entre d'altres.

Els sindicats han titllat aquesta proposta, presentada en la reunió d'aquest dimarts, de "vergonyosa" i han cridat a la mobilització. Han assegurat que la direcció de l'entitat no ha mostrat "cap voluntat" d'arribar a un acord amb la representació sindical i ha rebutjat la "immensa majoria" de les propostes. Aquest dijous, empresa i sindicats celebraran la primera reunió del procés de negociació formal i l'entitat espera tancar un acord el 15 d'octubre.

Un 86% de l'ERO personal d'oficines
De totes les persones afectades per l'ERO, un 86% corresponen a la xarxa d'oficines, mentre que la resta seran dels serveis corporatius i 35 persones de les direccions territorials. L'expedient afectarà també 500 oficines. L'entitat preveu tancar-ne 320 aquest any i convertir-ne les 180 restants en un model de "caixa avançada".