Juli Fernàndez: «Volem fer un canvi profund a la ciutat»

L’alcalde justifica l’entrada d’UpC i Guanyem al govern per tenir un govern fort | Assegura que es tracta del resultat de mesos de negociacions i diàleg

Albert Segura
26 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 23:46h
L'alcalde amb els futurs socis de govern
L'alcalde amb els futurs socis de govern | Juanma Peláez

L'alcalde amb els futurs socis de govern. Foto: Juanma Peláez

 
L’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, assegura que l’entrada d’Unitat pel Canvi (UpC) i Guanyem Sabadell al govern de la ciutat per assolir un canvi profund. Fernàndez ho ha dit aquesta tarda en el marc d’una roda de premsa que ha fet juntament amb els portaveus de les forces que formaran part del futur executiu local.
 
“Volem fer un canvi profund a la ciutat”, ha expressat Juli Fernàndez, per explicar perquè s’havia arribat a un pacte amb UpC i Guanyem Sabadell amb l’objectiu que s’integrin al govern d’ERC i la Crida per Sabadell. L’alcalde ha destacat que l’acord ha permès establir les bases per un programa de govern a la ciutat, un document “producte d’un diàleg continuat entre les diferents forces”.
 

Els socis del futur govern, en roda de premsa davant dels mitjans. Foto: Juanma Peláez


L’alcalde ha destacat la importància de gaudir d’una majoria al ple “per ser capaços de transformar la realitat de la ciutat”, fet que els fa “tirar endavant” amb accions com aquest pacte. L’acord, doncs, queda justificat per la voluntat comuna de desenvolupar un programa de govern per a la ciutat incorporant les visions de totes les formacions signants, amb punts d’acord i de consens sòlids per a treballar “des de la renovació i la transformació”.
 
Poc més ha revelat l’alcalde tot i la convocatòria de roda de premsa de darrera hora, en què ha assistit acompanyat de Joan Berlanga (UpC), Maties Serracant (Crida) i Marisol Martínez (Guanyem). No n’ha transcendit ni la futura composició del govern, ni el repartiment d’àrees ni cap altre aspecte vinculat amb l’entrada dels dos grups a l’executiu local, així com tampoc s’ha especificat el calendari per consolidar l’acord un cop s’hagi ratificat en les assemblees dels partits, cosa que s’ha donat per feta.
 

Juli Fernàndez, en la roda de premsa d'aquest dilluns. Foto: Juanma Peláez


Pel que fa a la figura de l’alcalde, Fernàndez ha assegurat que l’ostentarà fins l’any 2017, és a dir, els dos anys pactats en l’acord d’investidura. “Passats aquests dos anys posaré el meu càrrec a disposició dels òrgans que van aprovar la meva investidura”, ha explicat Fernàndez, fet que obre la porta a que revalidi fins a finals del mandat o que prengui el relleu algú altre.
 
Com que tampoc s’ha concretat com es resoldrà, les travesses són obertes, de manera que d’aquí dos anys es podria votar la investidura de Joan Berlanga, de Maties Serracant, fins i tot de Marisol Martínez, o que simplement Fernàndez seguís al capdavant de la corporació municipal.