ple municipal

Sabadell reclama el reconeixement de l'acompanyament afectiu com un dret de les persones

S'aprova per unanimitat la moció de Junts, amb la signatura també de PSC, ERC i Cs

per Albert Hernàndez, Sabadell, Catalunya | 14 de setembre de 2021 a les 19:43 |
La gent gran, el col·lectiu més necessitat | Santi Martorell
El ple municipal de Sabadell del mes de setembre, celebrat aquest dimarts de forma presencial, després de 14 mesos, ha aprovat per unanimitat una moció de Junts per Sabadell, a la qual s'hi han sumat PSC, ERC i Cs, perquè hi hagi el reconeixement de l'acompanyament afectiu com un dret per a les persones.

El regidor de Junts, Quim Carné, ha destacat que “la soledat crònica no desitjada té una incidència directe a la salut”, a més, incideix sobre la dignitat i el valor dels éssers humans. Una problemàtica que augmenta amb l'edat i per això, s'ha posat l'accent en la gent gran, així com també persones sense llar i migrades, entre d'altres. 


Carné ha subratllat que el text suggereix "fomentar programes amb polítiques i accions per promoure" aquest dret, així com, "dotar de voluntaris i de recursos les entitats”, recalcant "fer un recull exhaustiu" de les que duen a terme. En aquest sentit, s'ha posat èmfasi en la iniciativa local SOM Base, de la qual Junts, tal com ha dit Carné, "hem recollit les seves propostes" i també d'altres de la ciutat. 

 

Participació