La Cambra de Comerç de Sabadell s'alinea amb Farrés per destinar part de la inversió del Prat a l'aeroport

El president de l'entitat empresarial reclama aprofitar "l'oportunitat d'acollir vols d'aviació corporativa"

Dues avionetes a l'aeroport de Sabadell
Dues avionetes a l'aeroport de Sabadell | Juanma Peláez
A.H.
14 de setembre del 2021
Actualitzat a les 11:00h
El president de la Cambra de Comerç de Sabadell, Ramon Alberich, s'ha alineat amb la proposta de l'alcaldessa de la ciutat, Marta Farrès, en què reclamava que part de les inversions previstes per destinar a l'ampliació de l'aeroport del Prat anessin a parar al projecte del hub d'innovació de la instal·lació aeroportuària de la capital vallesana.

Alberich ha recalcat la importància d'aquesta infraestructura, que ha definit "d'Estat" i "pot donar prosperitat a la comarca del Vallès". En aquesta línia, ha posat l'accent en "l'impacte" que tindria en matèria d'ocupació, en el Valor Afegit Brut (VAB) del Vallès Occidental i "també en la recaptació d'impostos sobre les activitats". Per això, "és un error ofegar econòmicament, sense inversions, la regió més productiva i eficient de l'Estat", en referència a Catalunya.

Ha emfatitzat en el fet que Sabadell "lideri" la potenciació de l'aeroport i ha precisat com un encert de l'alcaldessa que s'hagi promogut el conveni perquè esdevingui un hub d'innovació del sector de l'aeronàutica, juntament amb Aena, el Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CSZB) i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Ha interpel·lat aquestes institucions per adherir-se a la demanda.

Alberich ha subratllat "l'oportunitat d'acollir vols d'aviació corporativa" a Sabadell i que "ajudaria a reduir el nombre de moviments d'aquesta naturalesa" a el Prat i contribuiria a "alliberar espai per a vols de gran format".