Els regidors de Sabadell tornen a la sala de plens 14 mesos després

La sessió ordinària que obre el curs es farà en una sala adaptada per seguir la normativa de seguretat

La distribució dels regidors per tota la sala de plens
La distribució dels regidors per tota la sala de plens | Ajuntament de Sabadell
A.H.
13 de setembre del 2021
Si aquest dilluns ha arrencat el curs escolar, aquest dimarts ho farà el polític a Sabadell, amb la celebració de la sessió ordinària del ple de setembre. Com sempre, a partir de les 17 hores i com a gran novetat que els regidors tornaran a la sala de plens 14 mesos després de l'última vegada. 

El 7 de juliol de 2020 va ser l'última vegada que els 27 representants electes es van citar en aquest espai. Era el ple d'aquest setè mes de l'any i es veien les cares in situquatre mesos després que s'hagués optat per celebrar-ho de forma virtual. I, de fet, va ser l'únic, perquè la sessió extraordinària de dues setmanes després va tornar a ser telemàtica

Una mesura que es va prendre davant l'explosió de casos de Covid-19 a la ciutat, quan es va passar d'una incidència mínima i que es va elevar fins a risc de rebrot alt que va motivar, entre d'altres, diverses jornades de cribratges massius a la ciutat. Ara, l'afectació es mou en valor similars, però amb el valor afegit que hi ha més d'un 60% de la població vacunada

La sala de plens del consistori, igual que fa una mica més d'un any, s'ha hagut d'adaptar perquè es pugui mantenir la distància de seguretat i els regidors ocuparan, a més de les butaques, una part de l'espai reservat al públic. 

Un retorn reclamat des de bona part de l'oposició
La tornada a la sala de plens ha estat una reclamació de bona part dels partits de l'oposició. La portaveu de la Crida per Sabadell, Nani Valero, ho va fer el passat mes de juliol i el líder de Cs, Adrián Hernández, uns dies abans, els últims de juny, durant el desenvolupament d'una sessió extraordinària, recordant que hi havia altres ajuntaments catalans que els havien recuperat. En la mateixa línia que es va expressar el portaveu dels republicans, Gabriel Fernàndez.