Protesta «simbòlica» a Can Rull per identificar trajectes més segurs a l’escola

La Crida per Sabadell senyalitza uns dos quilòmetres d’aquests itineraris al voltant de l’Escola Can Rull i la Biblioteca Ponent

Les cintes de camins escolars desplegats per la Crida
Les cintes de camins escolars desplegats per la Crida | Albert Hernàndez
13 de setembre del 2021
Actualitzat a les 21:38h
L’arrencada del curs a Sabadell d’aquest dilluns ha tingut un component reivindicatiu, concretament al voltant de l’Escola Can Rull, dut a terme per la Crida per Sabadell i que tal com ha indicat la seva integrant Sandra Alcaide és “simbòlica” per identificar trajectes segurs a l’escola.

En aquest cas, s’ha fet entre aquest centre i el seu voltant (inclosa Biblioteca Ponent), amb un total de dos quilòmetres de cinta per denunciar que “no hi ha hagut una aposta real” del govern municipal ni aquest curs ni l’anterior. Ha recalcat la necessitat d’aquesta xarxa per fer una mobilitat “més sostenible i segura”.

En aquest sentit, el regidor, Lluís Perarnau, ha proposat com una “solució ràpida i àgil” la instal·lació de senyalització vertical, no obstant això, ha apuntat que no ha d’impedir que es duguin a terme itineraris escolars amb la participació de tots als agents implicats, es á dir, col·legis, famílies, comerços i “acompanyats” del consistori.

A més, Perarnau ha afegit una altra proposta com ara, "recuperar l'eix Andreu Nin i via Alexandra amb Ronda Europa que podria lligar", però com "el Pla de Mobilitat de la Bicicleta està bloquejat" no es pot actuar en aquesta línia.

Més actuacions a l'entorn de l'Escola Can Rull
El membre de l'AMPA de l'Escola Can Rull, José Antonio Ruiz, ha criticat que des de l'Ajuntament no se'ls ha donat "una resposta positiva" a la instal·lació d'elements a la via pública que redueixin la velocitat de pas dels vehicles. Especialment, ha continuat l'explicació, al voltant d'aquest equipament, on just a les portes es concentren "diverses fileres" i això dificulta la visibilitat de pas per a la canalla i també als cotxes.

Ha recordat els "accidents" viscuts, amb un atropellament mortal. Ha assegurat que tampoc "hi ha previsió" de la posada en funcionament de la iniciativa Petó i adeu. Tot i així, Alcaide ha criticat que això el que fa és "acumular" autos i l'aposta és fer "camins segurs", perquè els nens puguin anar sols o acompanyats d'un sol adult. 

La rèplica de l'Ajuntament
L'acció duta a terme per la formació ha tingut la rèplica de l'Ajuntament de Sabadell, a través d'un fil a Twitter del tercer tinent d'alcaldessa, Jesús Rodríguez, que ha recalcat que "d'actuacions simbòliques els ciutadans de Sabadell ja van tenir prou en els quatre anys de desgovern. Nosaltres seguim treballant amb fets" i ha enumerat projectes executats, en matèria de seguretat, com a escoles Serra, Cifuentes i Mare de Déu la Salut i en execució l'Escola Sagrada Família i l'Escola Pau Casals. 

I ha rematat el seu llistat d'actuacions municipals, recordant que tot plegat "en una situació de pandèmia" i s'han "consolidat els tancaments al trànsit de més de 30 entorns escolars".