Farrés reclama destinar part de les inversions previstes a l'aeroport del Prat al hub d'innovació de Sabadell

L'alcaldessa farà una petició forma al govern espanyol

L'alcaldessa de Sabadell en la presentació del hub a l'aeroport de la ciutat
L'alcaldessa de Sabadell en la presentació del hub a l'aeroport de la ciutat | Juanma Peláez
10 de setembre del 2021
La suspensió de l'ampliació de l'aeroport del Prat, anunciada aquest el passat dimecres per sorpresa per la ministra de Transports, Raquel Sánchez, ha motivat que Sabadell "aixequi la mà", tal com ho ha manifestat l'alcaldessa de la ciutat, Marta Farrés, perquè una part de les inversions vagin al hub aeronàutic de l'aeroport de Sabadell.

Farrés ha dit que el municipi "estaria encantat" de rebre aquests recursos i "no volem perdre l'oportunitat per la no inversió" a el Prat i, ha continuat, "Catalunya no pot perdre'n en un moment en el qual necessitem accelerar la recuperació econòmica, la creació de llocs de treball i la transformació". 

L'alcaldessa ha recordat el projecte que hi ha l'aeroport de Sabadell, impulsat juntament amb Aena, el Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CSZB) i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC): un hub aeronàutic enfocat "bàsicament a la formació i sobretot a la investigació" i ha destacat el caràcter "pioner" i les ganes "de liderar" des de Sabadell la "transformació" d'aquest camp. 

La iniciativa, a quatre bandes, busca que empreses del sector s'instal·lin a les instal·lacions sabadellenques, però que més enllà de la signatura del conveni no disposa de pressupost i, segons ha explicat Farrés "hi estem treballant". Per això, farà una petició formal al govern espanyol perquè estudiï la petició.