Cs demana un pla per lluitar contra l'espècie «perillosa» de la vespa asiàtica

Durà la proposta al ple de setembre, el primer després de l'estiu

Una vespa asiàtica atacant una abella d'una arna situada a la serra de Cardó
Una vespa asiàtica atacant una abella d'una arna situada a la serra de Cardó | ACN
A.H.
12 de setembre del 2021
El portaveu de Cs Sabadell, Adrián Hernández, ha demanat que Sabadell adopti un pla per lluitar contra la vespa asiàtica, "una espècie invasora, molt perillosa". Ha situat aquest insecte a l'entorn del riu Ripoll i a zones urbanes del barri del Poblenou. Per això, portarà la proposta el proper ple municipal, que se celebrarà dimarts, 14 de setembre, el primer després de les vacances d'estiu. 

Hernández ha subratllat que, "segons els experts, aquesta vespa no mor a l'hivern i s'ha d'actuar a totes les fases de la seva vida per erradicar-la". Ha recordat que s'alimenta principalment d'abelles, "un sola pot menjar-se'n 300 al dia", cosa que deixa la producció de mel i la pol·linització "a mínims". 

La proposta del partit taronja ha suggerit que es creï un cens al territori d'albiraments i s'acordin actuacions que comptin amb la implicació de la Generalitat, ja que "es tracta d'un problema" que afecta més enllà de l'àmbit local. Hernández ha advertit que són un perill per als humans, perquè "ataquen de manera col·lectiva i agressiva si es senten amenaçades i la seva picadura pot causar fins i tot la mort".