Més de 1.500 treballadors d'oficines i 500 sucursals afectades: l'evolució de la negociació de l'ERO al Banc Sabadell

Se supera l'equador de les quatre trobades, marcades per conveni, entre sindicats i entitat financera

La seu de Banc Sabadell, a Barcelona
La seu de Banc Sabadell, a Barcelona | Adrià Costa
A.H.
10 de setembre del 2021
Actualitzat a les 11:00h
Aquesta setmana s'ha superat l'equador de les reunions previstes, les quatre que marca el conveni, en la negociació prèvia a l'aplicació de l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO)al Banc Sabadell. S'ha conegut que l'entitat financera ha plantejat la sortida de més de 1.500 treballadors d'oficines i l'afectació en 500 sucursals.

Concretament, 1.639 empleats i la clausura de 320 oficines, mentre que 180 es convertirien en un model de "caixa avançada", segons fonts coneixedores de les negociació. A més, també s'ha posat sobre la taula un pla de recol·locació per al personal que s'aculli a l'ERO, que faria Talent Solutions Right Management, una empresa de la consultora Manpower.

Una proposta que, de forma unànime per part dels sindicats, s'ha rebutjat, perquè en les converses inicials no pertoca abordar aquest tipus de qüestions i l'objectiu, de fet, en aquest punt del procés és fer suggeriments d'alternatives. En aquest sentit, CCOO ha proposat un pla de prejubilacions i jubilacions anticipades i voluntàries per als treballadors més grans de 55 anys, gairebé 2.000 persones, segons el sindicat.

Una altra de les alternatives és recuperar llocs de feina externalitzats, recol·locar persones en empreses del grup o proposar excedències voluntàries incentivades, una mesura "d'estalvi de costos" amb garantia de retorn en un termini determinat. Així mateix, s'ha demanat que treballadors, afectats pel tancament d'oficines, puguin teletreballar adscrits al centre obert més pròxim i una reducció dels salaris de la cúpula del banc.

La setmana vinent es durà a terme la darrera reunió de les trobades prèvies arran de l'anunci del Banc Sabadell, que pretén presentar un ERO que afectaria al voltant de 1.900 persones i està emmarcat dins el pla estratègic de l'entitat financera que contempla ajustos d'uns 100 milions d'euros. Tindrà lloc el dimarts, 14 de setembre.