El pitjor mes de la cinquena onada al Taulí: la mortalitat a l'agost arriba a la trentena

Les hospitalitzacions es redueixen, amb 43 pacients a planta i 21 a UCI/semicrítics

L'Hospital Parc Taulí
L'Hospital Parc Taulí | Juanma Peláez
10 de setembre del 2021
Actualitzat a les 9:11h
La incidència del coronavirus a Sabadell, amb l'arribada de setembre, va a la baixa, amb un risc de rebrot a punt de caure per sota dels 100 punts. Tot i així, ve d'un agost en el qual es van notificar 32 defuncions a l'Hospital Parc Taulí, segons dades del mateix centre hospitalari. Es tracta del pitjor mes de la cinquena onada

També és el tercer pitjor registre d'aquest 2021, després de gener -74- i abril -43-. Un repunt dels decessos que ja va apuntar juliol, amb 19, quan al juny va haver-hi únicament una mort. Aquesta dinàmica que va continuar a l'agost es va fer evident, quan en només nou dies es van notificar 14 traspassos. En total, enguany han perdut la vida pel coronavirus 224 persones al Taulí.  
 

La diferència amb l'estiu passat -entre els mesos de juny i agost- és abismal, quan a l'hospital van traspassar 16 pacients, i això que al juliol no se'n va produir cap. En canvi, aquest 2021 es va arribar a les 52 morts.

Reducció de les hospitalitzacions
Els ingressos a l'hospital, per contra, es van reduir de forma progressiva al llarg del vuitè mes de l'any. Si agost arrencava amb un total de 96 usuaris, després que els últims dies de juliol se superés el centenar, tres mesos després. el tanca amb 64. D'aquests, 43 a planta i 21 a UCI/semicrítics.
 
Tant a planta com a la unitat de crítics la rebaixa va ser continuada, excepte els dos últims dies d'agost, en els quals hi ha hagut 43 pacients. A UCI/semicrítics va passar de 30 a 21, amb una disminució gradual.