El Punt Lila atén gairebé 600 persones durant la Festa Major de Sabadell

La iniciativa no tracta "cap situació d'agressió sexual ni lgtbifòbica" en els quatre dies d'activitats

La marxa de torxes del passat dilluns pels carrers de Sabadell
La marxa de torxes del passat dilluns pels carrers de Sabadell | Gala Espín
A.H.
09 de setembre del 2021
Actualitzat a les 16:38h
Les quatre carpes dels Punt Lila que s'han distribuït per diferents punts de Sabadell durant la Festa Major -Passeig Plaça Major, Fira Sabadell, Plaça del Treball i l'estadi de la Nova Creu Alta-, i en diversos dies, han atès 585 persones durant aquests dies festius a la ciutat. La majoria han estat d'una edat entre 16 i 24 anys -315-.  

El Punt Lila que es va col·locar al Passeig, on va estar des del passat divendres i fins diumenge, va ser la més concorreguda, concentrant més del 75% de les atencions -453-. Una mica més d'un centenar de les persones que van informar-se eren menors de 15 anys i un 71% del total que van assistir van ser dones

La iniciativa no ha tractat "cap situació d’agressió sexual ni lgtbifòbica", segons ha subratllat l'Ajuntament de Sabadell, al llarg d'aquests dies i la majoria de requeriments han estat consultes sobre consentiments i límits.

D'altra banda, la campanya del servei gratuït de taxis per a noies que se sentissin amenaçades, no n'ha dut a terme cap i la mesura es mantindrà activa durant la resta de l'any, igual que l'altra iniciativa: les parades intermèdies dels autobusos de Transports Urbans Sabadell (TUS).  

Creixement exponencial
ElPunt Lila es va posar en marxar el 2018 amb la finalitat de facilitar la informació dels serveis i els recursos municipals, en cas d’assetjament, abús o agressions sexistes i lgtbifòbiques. Inicialment, va haver-hi quatre, a l'any següent s'hi van sumar dos més, sis en total, i el 2020 i 2021 s'han incrementat exponencialment, amb 27 i 22, respectivament.