Comencen les obres per fer l'accés a l'Escola Pau Casals més segur

S'allargaran durant sis mesos

L'esborrany del futur camí escolar
L'esborrany del futur camí escolar | Ajuntament de Sabadell
A.H.
09 de setembre del 2021
Han començat les obres a l'entorn de l'Escola Pau Casals per construir un camí escolar que faci més accessible i segur l'arribada al centre educatiu, ja que a més d'anar a peu permetrà fer-ho en bicicleta i, entre els treballs, hi ha prevista la creació d'un nou espai d'estada.

Unes intervencions que suposaran una inversió de 591.252 euros, dels quals la meitat d'aquests recursos arribaran del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i també forma part de l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI). Els treballs s'allargaran sis mesos, cosa que acabaran entre finals del primer trimestre de 2022 i el principi del segon.

Es condicionarà l'espai verd triangular a la cruïlla dels carrers d'Atlanta i Mauritània, es pavimentarà a un mateix nivell les voreres i la calçada i es posarà una barana en forma de ”L”, que delimiti una part de l'àmbit en l'angle cap ambdós carrers, en la línia de circulació́ de les voreres. També es plantaran arbres i es posaran bancs, a més de mobiliari urbà i es reordenaran les places d’estacionament a la zona.

Les feines que es facin aquest mig any tindran afectació, ja que el carrer Mauritània, entre Apúlia i Atlanta, quedarà sense sortida i l’accés a l’Escola Pau Casals serà per Via Aurèliai els carrers de Mauritània i Atlanta. .

Més connexió verda i zona de jocs infantils
Un cop s'hagi acabat, milloraran els recorreguts pels dos espais verds entre el barri de la Concòrdia i el de Can Rull. A més, l'any vinent hi ha programada la instal·lació d'una zona de jocs infantils entre els carrers de Mauritània i Via Aurèlia.

Aquest camí escolar forma part d'un conjunt que s'estan duen a terme a la ciutat com el de l’Escola Serra, al sud, i els previstos als centres Sant Julià, Samuntada i Joaquim Blume, amb la particularitat de la mirada infantil en la seva confecció, sent una metodologia que s’aplicaria a tots els que es projectin en el futur.