Montcada i Reixac reclama que s'executi la sentència que anul·la la llicència de la cimentera

Presenta una demanda al TSJC perquè suposi el final de l'activitat de la fàbrica

Cimentera Lafarge de Montcada i Reixac.
Cimentera Lafarge de Montcada i Reixac. | Adrià Costa
A.H.
08 de setembre del 2021
Actualitzat a la 13:35h
Pas endavant de l'Ajuntament de Montcada i Reixac per tancar la cimentera de Lafarge. Ha presentat una demanada a la secció Tercera de la Sala del Contenciós Administratiu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) perquè es compleixi la sentència, dictada el desembre de 2019 i ratificada pel Tribunal Suprem a l'abril, que anul·lava llicència ambiental de l'empresa.

Una petició que ha fet, un cop s'ha superat el termini de tres mesos del dictamen del Suprem, que tombava els recursos de cassació interposats per la Generalitat i la companyia, i els dos mesos de l'execució voluntària. El consistori ha recordat que hi ha precedents, en alguns pronunciaments judicials, que reconeixen l'obligació de clausurar l'activitat d'una empresa quan la seva autorització ha estat anul·lada per la justícia.
 
En la demanda presentada, l'administració local ha suggerit que sigui el TSJC qui fixi un màxim per al compliment de la resolució. A la vegada, ha demanat al Govern que estableixi un òrgan administratiu que hagi de responsabilitzar-se de les actuacions que facilitin el tancament de la fàbrica.

El passat mes d'abril, Lafarge va descartar el cessament de l'activitat i va garantir que es complia amb els límits d'emissions i que no hi havia cap defecte tècnic a la planta ni a les seves instal·lacions. Així mateix, va atribuir la nul·litat a "un defecte en el tràmit per part de la Generalitat"