mobilitat

La connexió amb bicicleta a Sant Quirze i Terrassa, el primer semestre de 2022

Seran una mica més de tres quilòmetres i faran que a la ciutat n'hi hagin 47

per Albert Hernàndez, Sabadell, Catalunya | 8 de setembre de 2021 a les 11:00 |
El carril bici del la ronda Ponent | Juanma Peláez
La connexió amb bicicleta des de Sabadell a Sant Quirze, per la plaça del Mil·lenari, i amb Terrassa, per la N-150, a tocar del Complex Ègara dels Mossos d'Esquadra, arribarà el primer semestre de 2022. La Junta de Govern Local, celebrada aquest dimarts, ha aprovat l'adjudicació de les obres, que s'espera comencin entre octubre o novembre. 

En total s'han reservat al voltant d'un milió d'euros (concretament, 1.068.862,08 euros) per ambdues intervencions: 465.291,14 per a les de Sant Quirze i 603.570,94 per a les de Terrassa. En el primer cas, seran cinc mesos de feines que consistiran en ampliar el carril de la ramba Ibèria fins a la plaça del Mil·lenari, que enllaçarà amb el que està ultimant l'Ajuntament de Sant Quirze


L'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha explicat que tindrà alguna "complexitat" i això suposarà talls de trànsit, treballs nocturns i el trasllat d'elements de la via pública. També s'instal·larà vegetació als talussos de la via dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC). Aquest carril completarà la xarxa ciclista d'aquesta entrada a la ciutat, amb la rambla d’Ibèria i ronda de Ponent, que articula el municipi des de la rotonda de Castellar. 

Les obres per unir amb Terrassa s'allargaran sis mesos, i també serà d'ús per a vianants. Permetrà connectar amb la via ciclista de la ronda de Jean Monet. A més, facilitarà la mobilitat per arribar a l'Institut Castellarnau, a Ègara, el Consell Comarcal del Vallès Occidental i MercaVallès. El projecte preveu modificar i ampliar la xarxa d’enllumenat i la col·locació d'una marquesina per a una parada d’autobús.En total, la ciutat guanyarà 3 quilòmetres i 350 metres de carril bici, cosa que farà que hi hagi un total de 47,350 i quedaria una xarxa ciclable d'uns 240. I se segueixen els objectius marcats al Pla de Mobilitat Sostenible, el Pla Director de la Bicicleta i el Pla de Millora de la Qualitat Ambiental de Sabadell.

 

Participació