atur

Gràfic | Sabadell encara el final d'estiu amb dades de l'atur prepandèmia

El municipi tanca agost amb 283 persones menys desocupades

per Sergi Baixas, Sant Cugat, Catalunya | 2 de setembre de 2021 a les 20:10 |
Gent amb mascareta al centre de Terrassa | ACN
Les bones dades de l'atur en aquesta segona part de l'any es mantenen en el tram final de l'estiu i les xifres s'assemblen a les d'abans de l'esclat de la pandèmia. Aquest agost s'han registrat 12.691 persones sense feina, un 12,52%. És el sisè mes consecutiu de rebaixa, segons dades de Treball -no contempla la figura de l'Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO)-.
 

En un vuitè mes de l'any en el qual tradicionalment puja la taxa -el 2020 ho va fer en més de 300 usuaris-, aquest 2021 ha seguit la desescalada de la desocupació i només hi ha 293 aturats més que al febrer de 2020, just abans de decretar-se l'estat d'alarma

Sant Cugat Matadepera són les dues localitats del Vallès Occidental -amb superfície i població considerable- que millors números presenten a l'agost, amb una taxa d'atur del 4,5% i 6,4%, respectivament. La caiguda relativa més important l'ha registrat Castellbisbal amb 26 persones menys desocupades el que suposa prop d'un 5% del total d'aturats al municipi en tan sols 31 dies.


Aquest agost tampoc hi ha hagut ple de municipis que hagin experimentat un descens a la comarca. A Castellar del Vallès la xifra d'aturats s'ha vist incrementada en 12; a Palau-solità i Plegamans, 9; i a Rellinars i Vacarisses, un cadascun. 

Tot i això, les dues capitals, Sabadell (12,8%) i Terrassa (13,5%), han encapçalat les xifres totals amb major reducció absoluta; amb -283 i -350 aturats, respectivament. Per la seva banda, Catalunya també n'ha comptabilitzat 17.186 menys, deixant la dada completa en 391.128 catalans registrats a les llistes d'atur. 

Altres notícies que et poden interessar

​ 
​​
 

Participació