Roba Estesa i The Tyets, caps de cartell de la Festa Major de Castellar

Quim Masferrer donarà el tret de sortida a un programa que caldrà fer reserva prèvia dels actes

Imatge del grup Roba Estesa
Imatge del grup Roba Estesa | Roba Estesa
M.R.
06 de setembre del 2021
Després que l'estiu passat Castellar del Vallès suspengués la celebració de la Festa Major a causa de la Covid-19, aquest any sí que es podrà dur a terme adaptant les activitats a les mesures de seguretat que requereix la situació epidemiològica actual i caldrà reserva prèvia per assistir a les activitats.

Enguany, la Festa Major començarà aquest dimecres, 8 de setembre, i acabarà dilluns 13. Comptarà amb menys actes que en edicions anteriors, aproximadament uns 52, i gairebé tots requeriran reservar seient prèviament per controlar l’aforament dels diversos espais on es realitzin les activitats.

D’aquesta manera, la plaça de la Fàbrica Nova iniciarà la celebració amb l’espectacle Bona gent de Quim Masferrer, acollirà el concert familiar del grup Ambauka mentre que l’actuació popular de La Principal de la Bisbal tindrà un parc d’aventura i un espai de jocs per als més petits de la casa. Per altra banda, el carrer Osona, al Pla de la Bruguera, comptarà amb la música en directe de Roba Estesa, Sra. Tomasa, El Pony Pisador, The Tyets, el grup de versions La Banda del Coche Rojo i el grup local CE1NO.

L’espai habilitat a la plaça d’El Mirador albergarà diverses activitats com l’Street Market de Castellar, els concerts de jazz de 4/4 gats, les actuacions de Los Mucca i Petit & Comitè, les havaneres amb les Anxovetes o el lliurament de la Medalla de la Vila a les comunitats educativa i sanitària. A més, a l’Auditori Miquel Pont es podrà gaudir del concert doble de Firewood Band i Nothing Re i de l’espectacle Barcelona Flamenco Ballet.

Altres ubicacions rebran diverses propostes: a la façana l’església de Sant Esteve es projectarà un mapping creat per l’artista Lluís Campmajó les nits del 10, 11 i 12 de setembre, la plaça de Catalunya serà el camp de batalla de la baralla d’aigua i acollirà un espectacle de cabaret i circ i la plaça Major serà l’escenari de les ballades de gitanes, bastons i country.

La gran novetat d’aquest any és l’accessibilitat del programa de la Festa Major: cinc actes comptaran amb un servei de préstec de bucles magnètics per a persones amb discapacitat auditiva; les cançons del concert de Roba Estesa tindran una interpretació en llenguatge de signes; s’habilitaran espais per a cadires de rodes; i la fira d’atraccions del carrer Garrotxa  funcionarà de les 18 a les 19 h sense música ni sorolls perquè les persones autistes o amb hipersensibilitat sensorial també en puguin gaudir d’aquest espai.