​Parades intermèdies i taxis gratuïts per prevenir situacions de violència masclista durant la Festa Major

Increment dels Punt Lila per diversos punts de la ciutat per una atenció directa en casos d'assetjament, abús o agressions

Interior d'un bus de Sabadell, de nit.
Interior d'un bus de Sabadell, de nit. | ACN
A.H.
31 d'agost del 2021
Actualitzat el 09 de setembre a les 16:09h
La celebració de la Festa Major de Sabadell, que arrenca aquest divendres, també porta implícit un conjunt de mesures per combatre tot tipus de sexismes, especialment situacions de violència masclista i lgtbifòbiques. Enguany es recuperen iniciatives com el transport gratuït en taxi o les parades intermèdies dels autobusos, que ja funciona des de fa gairebé tres anys.

Es tracta de la campanya Mou-te amb seguretat que dona cobertura en els desplaçaments si s’esdevé un moment de perill per a qualsevol persona que se senti amenaçada. La representant de les agrupacions de taxistes, Raquel Gonzalo, ha explicat que “qualsevol dona que es trobi en situació de perill, ja sigui al carrer o en un altre lloc, pugui demanar-nos ajuda”.

Així mateix, hi ha les parades intermèdies de les línies de la xarxa de busos que gestiona la cooperativa de Transports Urbans de Sabadell (TUS), “és un servei que el donem tot l’any”, ha assenyalat el president de la TUS, Paco López, i ha afegit, “tant de bo ningú necessiti d’aquest servei”.

A més, Creu Roja Joventut impulsarà el dispositiu Som Nit, que consisteix en proporcionar informació i fer prevenció relacionada amb el consum d’alcohol i altres substàncies. Encara que no forma part de la iniciativa de mobilitat segura, sí que engreixa els recursos en matèria de prevenció.

Més Punt Lila
També els Punt Lila reforçaran la seva presència a la via pública, unes carpes que serveixen per fer atencions en cas d'assetjament, abús o agressions sexistes i lgtbifòbiques. Estaran per diversos punts de la ciutat, al Passeig de la Plaça Major les nits de divendres a diumenge, fins a les 24 hores; dissabte a la nit a la plaça del Treball; divendres a la tarda a Fira Sabadell i dissabte a la tarda al gol nord de la Nova Creu Alta, abans que arrenqui l'estrena a la Primera RFEF del CE Sabadell davant la seva afició.

“Esperem que sigui una festa segura i on totes i tots ens puguem moure amb seguretat, on puguem gaudir i anar tranquil·les pel carrer”, ha expressat la segona tinent d’alcaldessa, Marta Morell, que també ha recordat que la ciutat disposa del Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SAD) i el Servei d’Atenció Integral LGTBI (SAI).