Llum verda perquè Sabadell aculli refugiats de l'Afganistan

La moció, presentada per ERC a la Junta de Portaveus, aprovada per unanimitat

Ciutadans abandonen l'Afganistan
Ciutadans abandonen l'Afganistan | Europa Press
30 d'agost del 2021
Actualitzat a les 18:49h
La Junta de Portaveus de l'Ajuntament de Sabadell, celebrada aquest dilluns, ha aprovat per unanimitat que la ciutat aculli refugiats de l'Afganistan, després que la Generalitat s'hagi ofert. Es tracta d'una moció impulsada per ERC i que ha recordat el paper acollidor de la capital vallesana.

En el text ha apuntat la Unió Europea perquè "coordini una resposta unitària" en aquest èxode, "respectant el dret internacional en matèria d'asil", ha puntualitzat. Així mateix ha reclamat que el consistori "reforci el seu compromís, recursos i treball" amb les entitats locals que treballen amb refugiats per fer una bona integració i es cobreixin les necessitats bàsiques, amb especial atenció a la "protecció dels drets de les dones i de les persones LGTBI". 

Un acord unànime que s'ha justificat perquè "al llarg de la història quan hi ha hagut desplaçats per motius ideològics o bèl·lics" la ciutat ja ha rebut ciutadans d'altres països com el "rol de lideratge" amb la els refugiats sirians. A més, ha assenyalat que des de l'any 2015 a la façana del consistori, al cantó de la plaça Doctor Robert, hi ha penjada la pancarta ("Refugees welcome, Sabadell ciutat acollidora") que "expressa el compromís polític com a ciutat acollidora".

També s'ha instat el govern espanyol que "concedeixi els visats humanitaris necessaris i reconegui el dret de protecció internacional de les persones arribades de l’Afganistan amb la màxima celeritat".