Els centres cívics de Sabadell, una aposta d'èxit d'estiu

Més de 3.500 persones han fet ús de les instal·lacions de 10 espais municipals de Sabadell

Centre cívic de Can Puiggener
Centre cívic de Can Puiggener | Ajuntament de Sabadell
M.R.
27 d'agost del 2021
Aquest estiu, 10 dels 12 centres cívics municipals han obert les portes perquè la ciutadania pogués fer ús de les seves instal·lacions. D’aquesta manera, entre l’1 i el 20 d’agost un total de 3.528 persones han fet ús d’aquests equipaments, el que suposa un 37% més que l’any anterior en el qual es van registrar 2.572 usos.

Per a Marta Morell, l’alcaldessa accidental i responsable de l’àrea de Feminisme, Benestar Animal i Participació, aquests equipaments són indispensables per a la ciutadania, ja que representen “espais de relació, d'atenció i de refugi climàtic per a les persones que no marxen fora durant l'estiu”.

Pel que fa a l’ús de les instal·lacions dels centres cívics, es poden identificar tres perfils d’usuaris classificats per edats, de tal manera que les persones de més 65 anys utilitzen les sales relacionals, les de30 a 65 en fan un ús breu i les compreses entre 0 i 16 anys s’apunten a activitats.

Un dels serveis que té més èxit són els Espais Joves que ofereixen els centres cívics per als nois i noies d’entre 12 i 18 anys que no marxen de vacances durant l’estiu. Així doncs, els cinc Espais Joves que hi ha a Sabadell: Can Puiggener, Torre-romeu, Creu de Barberà, Can Rull i Can Deu, s’han mantingut oberts oferint activitats de dilluns a divendres en horaris de matí o de tarda.

Cada Espai Jove ha tingut més de 100 usuaris de mitjana a la setmana, per sobre dels 500 entre els cinc centres, amb edats compreses entre els 12 i els 15 anys majoritàriament. Les activitats s’han fet tant als centres cívics com a l’aire lliure en altres equipaments municipals com la piscina o els parcs. A més, per complir amb les mesures de seguretat per la Covid-19, aquestes s’han realitzat setmanalment i per grups bombolla.

Sobre els Espais Joves i el seu èxit, Morell ha incidit en l’aposta que fan des de l’Ajuntament per les polítiques de joventut: “gràcies a això, el col·lectiu jove disposa d'espais d'oci, fet que els hi ha permès continuar amb les seves dinàmiques socials”.