Arrenquen amb una palanca part del monòlit a Pep Ventura

Una oreneta de bronze ha desaparegut de l'escultura commemorativa de Sabadell

Part del monòlit que recorda les peces més emblemàtiques de Ventura
Part del monòlit que recorda les peces més emblemàtiques de Ventura | GSV
M.R.
25 d'agost del 2021

El monòlit commemoratiu a Pep Ventura, ubicat a la plaça homònima al barri de La Creu Alta, ha aparegut aquest matí sense una de les tres figures de bronze amb forma d’oreneta que el decoren i que serveixen d’homenatge a la sardana més coneguda i emblemàtica de l’artista figuerenc, El cant dels Ocells.

Tal com ha avançat el Diari de Sabadell, el monument dedicat al popular músic i compositor de sardanes i cobles llueix ara un forat on abans hi era l’oreneta de bronze sostreta. El que no van poder robar els lladres ha sigut el medalló amb forma d’hexàgon on figura el rostre de Ventura en relleu. Els veïns han observat que, entre la placa de marbre del monòlit i el medalló, ha quedat encallada una palanca de ferro que s'hauria utilitzant per intentar fer pressió i arrencar-lo de l’estructura.

La de Ventura no és l’única bretolada ocorreguda aquest estiu contra escultures de Sabadell, ja que a mitjans del passat mes de juliol es va robar la placa dedicada a mossèn Camil Geis al carrer de Gràcia. Tristament, hi ha hagut més casos de desaparicions de plaques a la ciutat com el rètol de l’escultura de l’Agent Comercial, la d’handbol al parc de Catalunya i la del monòlit del Mestre Olivella, també al barri de La Creu Alta.