Sabadell es prepara per a la fi del toc de queda nocturn

L’increment d’efectius busca garantir la seguretat a la via pública i el compliment de les mesures de seguretat per evitar la propagació del Covid-19

M.R.
23 d'agost del 2021
Un agent de la Policia Municipal del torn de nit.
Un agent de la Policia Municipal del torn de nit. | Juanma Peláez
Després de la reunió de gestió i coordinació de la pandèmia entre el Departament de Salut de la Generalitat i els municipis que han quedat fora del toc de queda, Sabadell reforçarà la vigilància nocturna amb dispositius d’actuació per a diversos punts de la ciutat.

L’objectiu d’aquest increment d’efectius serà el d’evitar qualsevol episodi d’incivisme durant la nit, com botellots, o per garantir que es compleixen les mesures que encara són vigents per evitar la propagació de contagis com ara les concentracions de més de 10 persones en espais públics.

Des de l’Ajuntament de Sabadell es fa una crida a la responsabilitat i al respecte cívic per evitar que la pandèmia s’expandeixi. Així doncs, l’alcalde accidental i tinent d’alcaldessa de Seguretat Ciutadana i Civisme, Jesús Rodríguez, ha declarat que “ens trobem a les portes del retorn de les vacances de molts ciutadans i ciutadanes i hem d’esperar que la situació no derivi en un increment de casos positius”.

Respecte a la falta d’efectius policials que requereix la ciutat des de fa temps, Rodríguez ha afegit que han demanat a la Generalitat que solucioni el dèficit de Mossos d’Esquadra: “des del primer desplegament del cos no es compleixen les ràtios pactades i, amb això, les policies municipals hem de fer front a competències que no ens corresponen”.