Continuen els treballs per renovar l’enllumenat de Sabadell durant el mes d’agost

La nova il·luminació dels fanals de la ciutat seran LED i permetran reduir 1.638 tones de CO₂

Fanals led a Sabadell
Fanals led a Sabadell | Juanma Peláez
M.R.
21 d'agost del 2021
L’Ajuntament de Sabadell està duent a terme la renovació de pràcticament tot l’enllumenat públic també durant aquest mes d’agost. Els treballs es van iniciar el passat 26 d’abril i continuen a bon ritme per a complir amb l’objectiu de canviar 17.502 punts de llum per il·luminació de tipus LED. Un cop acabada l’actuació, Sabadell disposarà de 27.119 lluminàries LED,  el que representa un 90% dels punts de llum totals de la ciutat (29.991).

Gràcies a aquest tipus bombetes es reduiran les emissions de CO₂ en 1.638 tones. A més, s’estalviaran 5,1 milions de kWh a l’any, un estalvi en el subministrament d’energia que ajudarà a finançar la inversió de 10.073.026 euros que ha fet l’ajuntament en aquesta actuació, que té un pressupost total de 14.103.259 euros.

Tanmateix, la nova il·luminació LED representa una millora en el confort visual, reduint la contaminació lumínica i allargant la vida útil de l’enllumenat, ja que les bombetes LED tenen una durada de 10 anys o 40.000 hores d’ús davant dels quatre anys que té una bombeta de vapor de sodi.
On es renovaran les llums a l'agost
Així doncs, durant la setmana del 16 al 21 d’agost, es duran a terme la renovació de l’enllumenat al diversos carrers dels barris del Centre, Nostra Llar, Covadonga, Sol i Padrís, Avinguda-Eixample, Arraona-Merinals, Serra d’en Camaró, Can Feu, Gràcia, Espronceda, Campoamor, Creu de Barberà, Les Termes i Torre Romeu.

Durant la setmana següent, del 23 al 28 d’agost les actuacions es faran a carrers dels barris d’Hostafrancs, Sant Julià, Ca n’Oriac, Roureda, Can Deu, Can Llong, Can Rull, Concòrdia, Arraona Merinals i Serra d’en Camaró.