La Crida per Sabadell també denuncia l'actitud del govern davant la planificació «arbitrària» de la Festa Major

La formació local critica la manca de diàleg del consistori amb les entitats i associacions veïnals

El castell de focs de Festa Major de Sabadell.
El castell de focs de Festa Major de Sabadell. | Juanma Peláez
S.B.
17 d'agost del 2021
Actualitzat a les 12:40h

La Crida per Sabadell també s'ha pronunciat sobre la darrera polèmica nascuda per un "error" en el qual s'havia publicat el programa d'activitats previst per la Festa Major d'enguany. Un anunci que ha anat despertant les queixes dels partits polítics i d'entitats veïnals, especialment per la ubicació de les Barraques a la plaça del Treball.

En un comunicat, la Crida se suma a la queixa de l'Associació de Veïns de Gràcia (AVG) i  de la Comissió de Festes Populars de Sabadell que denuncien l'actitud del govern municipal en la planificació de la Diada local. "Volen amagar la incompetència sota l'ús arbitrari i el canvi de criteris en la normativa i les orientacions del Procicat", esbitzen en el text.

En aquest sentit, asseguren que les entitats que històricament han participat de l'organització de la Festa Major local han demostrat "àmpliament" la seva capacitat organitzativa i la seva responsabilitat a l'hora d'emprendre les mesures de prevenció necessàries en el marc de la Covid-19. 

Tanmateix, la Crida també critica la "manca de sensibilitat en clau de gènere que mostren les activitats programades" i rebutgen la concepció de creure que traslladar les activitats a espais aïllats i amb manca de transport públic garanteixi la seguretat de l'esdeveniment. 

Per tot això, exigeixen al govern que revisi el conjunt de la seva proposta per la Festa Major i que la reformulin escoltant la veu de les entitats i de la ciutadania de la Vila. "Sigui per una manca de voluntat o per una manca de capacitat (o ambdues coses), Sabadell no es mereix aquesta actitud per part del govern", conclouen.