1 de 10
incedis

Les restriccions per l'elevat risc d'incendi s'amplien a 333 municipis

Les mesures s'aplicaran en els nous municipis a partit de la nit del divendres al dissabte

Tancament del Montsant | ACN
per Lluís Girona / Roger Tugas Vilardell, Barcelona, Catalunya | 14 d'agost de 2021 a les 08:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 d'agost de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Les restriccions i prohibicions establertes pel Govern davant de l'onada de calor i l'elevat risc d'incendi s'han ampliat aquest divendres a 333 municipis, després que el Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) publiqués dijous quines serien aquestes mesures. Es concreta la suspensió de les acampades i les rutes i la restricció de les activitats de les cases colònies a l'entorn immediat. Tot i això, aquests dos punts no han entrat en vigor fins aquest divendres al migdia.


Sí ja està prohibit, des d'aquest dijous, la suspensió de l'activitat agrícola amb ús de maquinària entre les 10.00 i les 20.00 hores, exceptuant la recollida de la fruita; i la suspensió de les obres i intervencions en la xarxa interurbana de carreteres, a excepció de les que permeti Trànsit.

A més, es limita la circulació del transport dins del bosc entre les 10.00 i les 20.00 hores i no es podrà circular amb mitjans motoritzats pel medi natural, a excepció de residents.


Els municipis afectats són aquells que estan en el nivell 3 del Pla Alfa. Les mesures estaran vigents fins a les 00.00 hores del 17 d'agost.
 
Igualment, el Govern ha activat dos plans d'emergència, l'Infocat i el Procicat per onada de calor i s'ha instat sobretot a no llençar burilles al medi rural, ja que aquestes causen un de cada 20 incendis, per bé que en total els humans són responsables del 80% dels incendis. "Cal evitar les simultaneïtats, si n'han d'afrontar 3 o 4 incendis alhora, els bombers patiran molt", ha alertat Amorós. També ha instat a cuidar la gent vulnerable, com gent gran i malalts crònics i a evitar fer esport o passejar mascotes en els moments de més calor.
 

Els 333 municipis en nivell 3 del Pla Alfa by edicio naciodigital on Scribd

 

 

Participació