Instal·len quatre punts d'hidratació repartits per Sabadell per combatre l'onada de calor

Estan situats al Passeig de la Plaça Major, Eix Macià, a la plaça de la Sardana i la carretera de Matadepera

Les fonts per hidratar-se
Les fonts per hidratar-se | Ajuntament de Sabadell
A.H.
13 d'agost del 2021
Les altes temperatures d'aquest dijous a Sabadell -el pic ha estat de 35,2 graus- i les que es preveuen de cara als propers dies han motivat que, des d'aquest divendres, hi hagi instal·lats quatre punts d'hidratació repartits per la ciutat. Una iniciativa que ha dut a terme l'Ajuntament de Sabadell en col·laboració amb Aigües Sabadell. 

Una de les fonts està situada al Passeig de la Plaça Major, una altra a l'Eix Macià, a la plaça de la Sardana i a la carretera de Matadepera, a l'altura de Sant Julià. La voluntat, tal com ha remarcat el consistori, és "garantir l'accés a punts d'hidratació a l'espai públic". 

De fet, fa dos anys ja es van col·locar aquestes fonts, i també per combatre una altra onada de calor. Concretament, es va col·locar al Passeig de la Plaça Major, a la plaça Les Termes i al passeig Sant Bernat.

A més, des de l'Ajuntament de Sabadell s'ha recordat que hi ha els centres cívics oberts aquest agost. Els de Can Puiggener, Ca n’Oriac, Can Deu, Can Rull i la Creu de Barberà, que són els llocs que acullen el servei d’Espai Jove, estan oberts matí i tarda: de 9 a 14 hores i de 15.30 a 20.30 hores. Al matí només hi ha els de Sant Oleguer i la Creu Alta (Cal Balsach). I a la tarda, Can Llong i la Concòrdia. Pel que fa al del Poblenou obre al matí, amb un horari específic: dilluns, dimecres i divendres de 8.30 a 13.30 hores i dimarts i dijous, de 10.30 a 13.30 hores.

Reacció després de les crítiques
L'anunci de la instal·lació d'aquests punts d'hidratació han arribat després que ERC i Cs hagin carregat contra la inacció del govern municipal per fer front aquest ambient calorós, amb risc molt alt, així com màxim d'incendi