Crítiques de part de l'oposició per la gestió municipal amb l'onada de calor

ERC reclama la gratuïtat de les piscines municipals i Cs la instal·lació de polvoritzadors d'aigua

Nens refrescant-se en una font de Sabadell
Nens refrescant-se en una font de Sabadell | Gala Espín
12 d'agost del 2021
Actualitzat a les 18:08h
El Servei Meteorològic de Catalunya ha elevat a nivell 3-4, és a dir, perill alt de calor a Sabadell i al Vallès Occidental, especialment entre les hores centrals d'aquest dijous. Una situació que des de principi de setmana s'havia avisat de l'arribada d'una onada de calor. Tant ERC com Cs han criticat la gestió de l'Ajuntament per pal·liar els efectes d'aquest fenomen. 

El portaveu dels republicans, Gabriel Fernàndez, a través de diverses piulades els darrers dies, ha reclamat la gratuïtat de les piscines municipals per als residents a la ciutat que ho necessitessin, "evitant aglomeracions", matisava, així com la instal·lació de punts d'aigua inebulitzadors en diferents punts del municipi. 

Una petició en la línia de Cs, el regidor, José Luis Fernández, ha demanat "polvoritzadors d'aigua". Fernández ha subratllat que són sistemes "molt eficients i poden arribar a baixar fins a 3 graus la temperatura" i ha continuat, "combinats amb vegetació i ombra són una solució sostenible per combatre els efectes de la calor".

Ha recordat que es tracta d'una petició que des de fa dos anys porta reivindicant el partit taronja i ha posat l'accent en què "en la major onada de calor dels últims 18 anys" no s'hagi incorporat aquest element a la via pública de Sabadell.  

El Procicat ho desaconsella, segons el consistori
L'alcaldessa accidental, Montse González, en una entrevista aqiest dimecres a Ràdio Sabadell assegurava que, de de l'any passat, "i per recomanació de Salut i el Procicat, no s'obren les piscines a tothom" per "les cues que es poden generar i els aforaments limitats". González precisava que en un informe es considerava "poc recomanable" fer-ho