GRÀFIC Una catorzena de defuncions en nou dies al Taulí i rebaixa de pacients a l'UCI

Segueixen la seixantena d'usuaris a planta

Les urgències de l'Hospital Parc Taulí
Les urgències de l'Hospital Parc Taulí | Juanma Peláez
10 d'agost del 2021
Actualitzat a les 19:54h
Les defuncions per Covid-19 continuen els primers dies d'agost a l'Hospital Parc Taulí. Concretament, en nou dies han mort 14 pacients, segons dades facilitades pel mateix centre, i segueix així amb la dinàmica iniciada els últims vuit dies de juliol, en els quals es van registrar 17 decessos.
 
Això suposa que en gairebé les tres últimes setmanes s'han comptabilitzat 31 defuncions i que s'eleven a 33 en aquesta cinquena onada al Taulí;-sumant dues de la primera vintena de dies de juliol-. Aquestes pèrdues de vida fan que se superi les 200 aquest 2021, en total 206.

En canvi, s'ha reduït l'entrada a UCI/semicrítics i fins aquest dilluns hi havia 26, quatre menys que fa una setmana i tornen a situar-se en la vintena. També hi ha cinc hospitalitzats menys a planta, passant de 66 a 61, però es manté en la seixantena, una xifra a la qual es va arribar fa gairebé dues setmanes i no s'ha rebaixat.

Tanmateix, segons l'evolució del gràfic, el pic d'ingressos de la cinquena onada va ser el passat 19 de juliol, quan pràcticament tres mesos després, es tornava a superar el centenar d'usuaris, amb 79 a planta i 25 a la unitat de crítics. Mentre que a UCI/semicrítics es va tocar sostre el darrer dia del mes passat, amb 32, xifra que feia més de tres mesos no s'assolia;

Actualment, a l'Hospital Parc Taulí hi ha 87 hospitalitzats i es tracta d'una fotografia pràcticament calcada a fa dues setmanes. En la darrera setmana de juliol, però, hi havia 59 a planta i 28 a la unitat de crítics. Tal com es pot veure al gràfic prossegueix el nombre de malalts, encara que per sota dels pics de la quarta -abril-; i tercera onada -gener-.