Record en forma de minut de silenci per la dona assassinada a Sabadell

Hi ha tres dies de dol decretats a la ciutat

Membres i regidors del ple de Sabadell
Membres i regidors del ple de Sabadell | ACN
A.H.
07 d'agost del 2021
Actualitzat a les 18:51h
Una mica més de dues setmanes després, Sabadell ha tornat a guardar un minut de silenci per un presumpte feminicidi. Aquest dissabte ha estat en record a la dona trobada morta al seu domicili aquest dimarts i que, segons els Mossos d'Esquadra, presentava signes de violència.

L'alcalde accidental, Pol Gibert, ha lamentat que sigui el segon crim masclista en 15 dies a la ciutat. Ha apuntat que la societat es troba enmig d'un "combat terrible" contra la xacra del masclisme, ha reiterat el compromís de la ciutat contra aquesta problemàtica i ha mostrat el màxim acompanyament a la família i amics de la víctima. Des d'aquest divendres hi ha tres dies de dol al municipi. 

La directora general per a l'eradicació de les violències masclistes del Govern, Laia Rosich, ha fet una crida a tota la societat a lluitar contra aquesta "xacra" i ha anunciat que es convocarà el grup d'anàlisi dels feminicidis. Ha subratllat la necessitat d'un "bon anàlisi" que tingui en compte la casuística de cada assassinat per poder extreure'n conclusions. 

Tot i això, ha afirmat que les violències masclistes "són estructurals" i ha afegit "necessitem a tota la societat per prevenir i combatre, crear xarxa i fer front a aquesta situació", ha manifestat.

Continua la investigació
Els Mossos d'Esquadra han obert, i segueixen, amb una investigació per determinar les circumstàncies de la troballa del cos sense vida de la dona que presentava signes de violència i es busca a l'autor del crim. A més, tal com va informar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) aquest dimecres, s'estava a l'espera del reconeixement del cadàver