La Festa de la Tardor desborda la masia de Can Deu

La celebració ha superat les expectatives dels organitzadors, que celebren l'èxit de la cita | El bon temps ha fet que els titelles, els tastets i els tallers hagin estat plens de gom a gom

Norma Vidal
25 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 23:05h
Titelles a la Festa de la Tardor de Sabadell.
Titelles a la Festa de la Tardor de Sabadell. | Albert Segura
La jornada ha comptat amb activitats per a petits i grans. Vídeo: Albert Segura

Si la Festa de la Primavera de la masia de Can Deu és un èxit més que indiscutible, la renovada Festa de la Tardor té tots els elements per ser-ho ben aviat. Més de 2.800 persones han omplert l'espai des de primera hora del matí per participar en les diferents activitats que s'hi han organitzat, adreçades a petits i grans, des dels titelles fins els tastets gastronòmics amb productes tradicionals de la tardor. 

"En vam fer poca difusió perquè no sabíem com aniria, però està clar que s'han superat les expectatives", explica el responsable de l'Espai Natura, Marc Balanzó. De fet, la festa ja se celebrava antigament com a la Fira de la Carbassa, on aquest vegetal tenia un clar paper protaonista, però per aspectes pressupostaris el BBVA la va suspendre.

Ara, amb aquest èxit, és més que probable que la festa es reediti l'any vinent, i tot i que no hagi atret tants participants com ho fa la Festa de la Primavera, que aquest any va aplegar 6.300 persones.
 

Carbasses exposades a la Festa de la Tardor. Foto: Albert Segura



Titelles, carbasses i fusta

La cita ha tingut elements atractius tant per a petits com a grans. Els més menuts han pogut passejar per la granja per veure de ben a prop els seus inquilins, com la vaca, el ruc o els porquets, però també els contes del Príncep Moniato o el de la Rateta que Escombrava l'Escaleta, amb el gat Marrameu com a protagonista.

Els més grans també han pogut fer un tastet de productes de productes fets amb menjars de temporada, com l'arròs amb carbassa, adquirir carbasses ben curioses o panellets. També s'ha pogut assistir a una exhibició de tall de fusta, on tres experts han fet figures amb llenya procedent dels arbres caiguts per la ventada.
 

Titelles a la Festa de la Tardor de Sabadell. Foto: Albert Segura


Paisatge desert

La cita tabé ha servit per veure en primera persona els efectes de la ventada del passat 9 de desembre. Si bé la Festa de la Primavera ja va permetre veure com havia quedat l'entorn, cosa que els veïns de la zona ja coneixien, ara, un cop retirada part de la llenya trancada, el paisatge és desolador.

Els participants de la festa han pogut veure com el volum d'arbres s'ha vist reduït, un efecte que impressiona sobretot a la part posterior de la masia de Can Deu.
 

La part posterior de la masia de Can Deu, sense arbres. Foto: Albert Segura