Vídeo | Suspenen el concert de Sergio Dalma a Múrcia per animar el públic a «posar-se dret»

El sabadellenc es disculpa per convidar els assistents a incomplir el protocol Covid

A.H.
02 d'agost del 2021
Actualitzat a les 12:08h
El cantant de Sabadell Sergio Dalma no va tenir el millor comiat del festival Las Noches del Malecón, que es va organitzar a Múrcia. El seu concert, celebrat aquest diumenge, tancava el darrer dia del certamen, que enguany arribava a la tercera edició, i el van obligar a plegar abans d'hora. L'artista va animar els espectadors a"posar-se drets", quan la normativa de l'organització, per protocol anti-Covid-19, ho té prohibit.

En un vídeo, que ha publicat el mitjà local La Verdad, en la seva versió digital, es pot veure Dalma, sobre l'escenari, i sense la banda tocant, adreçant-se al públic: "Facin el que sentin. Si no es treuen la mascareta, no passa res. Tant fa que estiguin asseguts que dempeus" i va incidir en el fet de no treure's la mascareta, cosa que va reiterar més tard i va afegir, "no tallaré el concert. Si es volen posar drets, s'hi posen". 
 

Això va provocar que l'organització suspengués l'actuació. En un fil a Twitter, es disculpava i ho justificava, "no podem permetre que ningú, sigui qui sigui, posi en risc tot l'esforç fet durant el més de 70 shows" i continuava, "estem vivint situacions difícils i no li veiem cap sentit actituds que incitin saltar-se les normes". Ressaltava que aquestes "eren ben clares des de l'inici". 
  Una situació que no ha passat per alt a les xarxes i ha corregut com la pólvora. Per això, l'artista vallesà ha volgut tancar la polèmica i, també en un piulada, publicada aquest dilluns, s'ha disculpat i ha admès que es va "excedir" amb la voluntat "d'intentar que tothom gaudís, des del seu seient, però dret i sempre amb mascareta". 
  En el comunicat, Dalma ha volgut ha deixat clar, pels comentaris difosos a les xarxes, que "no soc negacionista. Soc un artista que ha reprès una gira després de gairebé dos anys aturat per aquesta horrible situació" i ha insistit en les disculpes i la seva implicació en la lluita contra el coronavirus. Une perdó que des de Las Noches del Malecón han aplaudit i han llançat un missatge d'esperança per trobar-se aviat i gaudir de les seves cançons "com es mereixen".