El 70% dels pacients ingressats a l'UCI del Taulí al juliol no s'havien vacunat

L'hospital assegura que la situació actual és "complicada"

Un pacient atès al Taulí
Un pacient atès al Taulí | Hospital Parc Taulí
02 d'agost del 2021
Actualitzat a les 9:23h
L'explosió de casos de Covid-19 a Sabadell, i arreu de Catalunya, fa un mes, que ha suposat la declaració d'una cinquena onada, ha acabat traduint-se en la pressió hospitalàriaal llarg del mes de juliol. I aquests ingressos, en un 70% dels casos que ho feien a l'UCI no havien rebut cap dosis de la vacuna

Així ho ha expressat la directora de l'Àrea de Crítics de l'Hospital Parc Taulí, Ana Ochagavía, en un missatge difós a les xarxes socials, en el qual ha destacat que és una dada que "crida l'atenció". El 30%, ha continuat, se li havia administrat una punxada. I que únicament havia entrat un usuari amb la pauta completa, "amb patologia prèvia, és a dir, era un pacient fràgil". Per això, ha remarcat la importància de vacunar-se com a mesura efectiva.

El Taulí ha notificat una multiplicació dels casos, tornant al llindar del centenar de pacients, cosa que no es veia des de finals d'abril. Per això, tal com ha explicat Ochagavía, s'ha hagut d'habilitar novament el Frontal Gran Via, igual que, per exemple, a finals d'octubre. Així, es posen a disposició 30 llits d'UCI -18- i semicrítics -12-, ha precisat i permet, a la vegada, alliberar una quinzena de semicrítics de l'hospital "per a pacients no Covid, que també són importants, i s'han atès en les mateixes condicions". 

Per tot plegat, la directora de Crítics ha considerat que la situació és "complicada", amb una pujada progressiva al juliol a la unitat que dirigeix, quan abans de Sant Joan, tal com ha recordat, "només hi havia un pacient" i abans de tancar el mes s'han elevat fins a la vintena. Això comporta ampliar llits i professionals.  

Mitjana d'edat, cinquantena; pacients més joves 
Ochagavía ha fet una diagnòstic dels usuaris que ingressen a l'hospital malalts de coronavirus. "El perfil de la cinquena onada és diferent, són més joves. Tenen uns 50 anys", quan anteriorment eren de 62, malgrat ha reconegut hi ha hagut ingressos de 65 i 70 anys. 

També ha apuntat a edats més baixes, "han entrat de 26 i 28 anys, i alguns intubats" i ha afegit, "es comporten igual com qualsevol altre pacient Covid". Ha insistit en el moment "complicat" i ha demanat més vacunació i limitació de les relacions socials, perquè els contagis arriben majoritàriament dins l'àmbit familiar i els amics.