GRÀFIC Una quinzena de morts en una setmana al Taulí

Pugen els pacients a planta i a UCI/semicrítics

L'Hospital Parc Taulí
L'Hospital Parc Taulí | Juanma Peláez
30 de juliol del 2021
Actualitzat a les 16:57h
Fins el passat divendres, dia 23 de juliol, l'Hospital Parc Taulíhavia notificat dues morts per Covid-19. Des d'aleshores, i passada aquesta setmana, s'han elevat fins a 17, això vol dir que 15 en aquests darrers set dies -fins aquest dijous-, segons dades facilitades pel mateix centre hospitalari.

D'aquesta manera, arrenca el tercer trimestre, i la segona part de l'any, amb uns registres molt negatius quant a defuncions i aquestes 17 pèrdues de vida són una mica per sobre sumant els mesos de maig -9- i juny -1-. Així, en total, aquest 2021 han mort 190 persones al Taulí.
 
D'altra banda, han tornat a incrementar-se les hospitalitzacions, encara que de forma lleu, passant de 87 a 91. Una pujada que ha arribat per l'augment d'ingressos tant a planta com a UCI/semicrítics: tres i un, respectivament. Torna, per tant, a situar-se per sobre la norantena, com fa una setmana. 

Els pacients a la unitat de crítics van augmentat mica en mica, des del passat dia 19, quan n'hi havia 25. Els 29 actuals és la mateixa xifra que en els primers dies d'abril. Cal recordar que el juny es va tancar amb quatre usuaris a UCI/semicrítics. En pràcticament un mes s'ha multiplicat per set. 

No per set, però per cinc ho han fet els pacients a planta. Fa un mes n'hi havia 12 i ara 62, cosa que confirma que la segona quinzena de juliol, a l'espera de conèixer les dades d'aquest divendres i dissabte, ha dibuixat una línia irregular (com es pot comprovar en el gràfic superior), amb una mitjana consolidada d'entrades d'una seixantena.