La temporada cultural de la pandèmia arrossega més de 24.000 espectadors

Els equipaments culturals programen més de 800 activitats

Actuacions del pati de Casa Duran
Actuacions del pati de Casa Duran | Juanma Peláez
A.H.
30 de juliol del 2021
Actualitzat a la 13:30h
24.537 espectadors han assistit a la programació cultural de Sabadell -dels teatres Principal, La Faràndula, LaSala i Ca l’Estruch- que s'ha programat entre els mesos de juny de 2020 i 2021, amb un total de 218 espectacles. Unes xifres que el regidor de Cultura, Carles de la Rosa, ha valorat positivament, especialment per un context de pandèmia i amb limitacions. 

I és que en aquest any s'han viscut dues onades més de la Covid-19 -la tercera i la quarta- i això ha anat acompanyat de mesures restrictives que han variat i condicionat la celebració d'esdeveniments. "La cultura de la ciutat s'ha reinventat", s'ha felicitat i ha destacat que això s'ha traduït amb la creació de sis nous espais.

De la Rosa ha posat l'accent que, tot i la situació, a la ciutat "s’ha pogut veure teatre, òpera i circ, amb produccions que després han fet circuit per tot Catalunya". A més, ha destacat que hagin continuat els cicles de musica simfònica i de cambra, el Fresc Festival i l’Embassa’t, que es va estrenar a l'amfiteatre del Parc Catalunya. Així com, l'Espectacle continua, la resposta a la cancel·lació de la Festa Major amb les diferents propostes repartides al llarg de la tardor.    

Els equipaments culturals de la ciutat han dissenyat 800 activitats en aquest període, que han arribat a més de 120.000 persones. Quant a les activitats del cicle festiu i la cultura popular, han aplegat 88.971 persones i s’han fet 370 sessions diferents. També s'ha creat la plataforma Petit als Núvols, en el marc del festival El Més Petit.