entitats

El Tallaret explota contra la demora en la cessió de Cal Balsch: «És un insult al nostre projecte»

L'Ajuntament reconeix aquest retard per un canvi en l'empresa encarregada de les obres

per Albert Hernàndez, Sabadell, Catalunya | 29 de juliol de 2021 a les 21:20 |
Cal Balsach | Ajuntament de Sabadell
Enèsim capítol en el serial de la cessió de la part del Cal Balsach al Casal Popular de la Creu Alta El Tallaret. L’entitat ha explotat per la demora de l’Ajuntament de Sabadell en materialitzar aquest fet, que es va aprovar en la primera sessió plenària d’enguany. “És un insult cap al nostre projecte”, ha reblat en una comunicat.

L’entitat ha recordat que el ple ho va aprovar i que aquesta “inoperància” de l’administració local és “una manca de consideració molt greu cap als esforços titànics que s’està fent econòmicament per poder rehabilitar l’espai”. I és que, tal com ha explicat, fa uns dies els hi van lliurar el contracte i la firma era amb data del mes de març, cosa que “hem perdut cinc mesos” dels 17 anys de concessió, ha lamentat El Tallaret.


A més, les obres engegades pel consistori encara no estan acabades. Per això, ha exigit “desencallar definitivament” aquest traspàs “amb transparència i comunicació fluïda”. Ha reclamat que l'administració local “faciliti” l’organització d’esdeveniments socials i cultura del “ric i divers teixit associatiu” de la ciutat, després, segons ha precisat, “les traves” amb les quals s’han trobat en els últims dos anys per muntar esdeveniments.

Una situació que no ha afectat només El Tallaret, “també diversos col·lectius i entitats sabadellenques” i que, “en cap cas, s’al·lega la pandèmia”, sinó que les justificacions han estat “a partir d’aspectes tècnics i burocràtics”. Per a l’entitat del barri de la Creu Alta “les dificultats” amb les quals han topat per a la “normalització de l’ús” de Cal Balsach “no són més que un clar exemple del menysteniment i el menyspreu del govern actual cap a tot allò que s’escapa del seu control”.


Retards per problemes burocràtics; ús del pati


Fonts de l'Ajuntament de Sabadell han admès aquest retard i ho han atribuït al canvi d'empresa que s'encarregava de les obres de millora, quan ja es trobaven en el tram final, i aquesta modificació ho ha alterat i està en vies de solucionar-se, encara que sense un calendari previst. 

Des del consistori s'ha apuntat que serà El Tallaret l'encarregat dels treballs per adaptar els espais i que se'ls ha concedit l'ús del pati, tal com ho havien demanat. 

 

Participació