Els teatres municipals amplien el ventall d'oferta per «sumar nous públics»

Noms Judit Neddermann, Sergio Dalma, Mag Lari, Clara Peya i i funcions, "53 diumenges i "Il barbiere di Siviglia"

Imatge d'arxiu d'un espectacle al Teatre Principal
Imatge d'arxiu d'un espectacle al Teatre Principal | Juanma Peláez
A.H.
30 de juliol del 2021
Actualitzat a la 13:32h
Tot i el context actual, amb la incidència de la Covid-19 elevada, i amb renovacions setmanals del toc de queda a Sabadell, la regidoria de Cultura ha volgut posar un bri d'optimisme i ha presentat la temporada de tardor-hivern 2021 ampliant el ventall d'espectacles per "sumar nous públics", tal com ha dit el regidor de Cultura, Carles de la Rosa.

Així, els teatres municipals han dissenyat una programació amb espectacles familiars, de màgia, flamenc, música clàssica i moderna, òpera, circ, teatre, dansa i arts performàtiques i que es traduirà amb noms com el de Judit Neddermann, Sergio Dalma, Mag Lari, Clara Peya i funcions, 53 diumenges i Il barbiere di Siviglia, entre molts d'altres entre la cinquantena de propostes.

El tret de sortida serà l'1 de l'octubre al Teatre Principal amb el concert La meva mar, del grup Casablanca Benedicta, amb la veu d’Antonia León. Sota el sostre d'aquest equipament del carrer Sant Pau, els dies 2 i 3, es representarà Leda. El 17 L’Oncle Vània, el clàssic de Txèkhov dirigit per Oskaras Korsunovas i produït pel Teatre Lliure i Temporada Alta. El 31, 53 diumenges, una nova comèdia de Cesc Gay que compta amb l'actor Pere Arquillué. 

El 5 de novembre arribarà Neddermann per presentar Aire. I dos dies després, el concert de la Cobla Simfònica Catalana -a la temporada de cobla també hi ha la cita de Sant Esteve-. El dia 28, la Banda de Música de Sabadell oferirà l'espectacle Cartoon Band, amb música en viu i dibuixos animats. El 3 de desembre es tancarà l'agenda d’arts escèniques, amb Les impuixibles, Clara Peya i Ariadna Peya. I el 12, flamenc amb José Antonio Martín Yáñez, Salao, i Luís Sánchez i la cantaora Ana Brenes, acompanyats a la guitarra per José Gabriel Calderón. A més, el Principal seguirà desplegant la programació de LaSala Teatre amb el festival El més petit al novembre.

El retorn de Sergio Dalma  
El Teatre La Faràndula també té previst obrir portes al setembre, el dia 24 amb els simfònics de l'Orquestra Simfònica del Vallès (OSV): La vuitena de Beethoven i el Concert 4 per a violoncel de Haydn. Poc després, el 2 i 3 d'octubre Sergio Dalma, després que ajornés la seva actuació per la pandèmia. Del 20 al 24, la proposta de la Fundació Òpera de Catalunya és Il barbiere di Siviglia de Rossini i el Concert homenatge a Amadeu Vives, el 26 i 28 de novembre, en commemoració del 150è aniversari del seu naixement. I el penúltim dia del mes d'octubre, el Mag Lari. Sense oblidar un clàssic de La Faràndula com el tribut a John Williams el 19 de novembre. 

A Ca l'Estruc se seguirà amb la línia marcada i l'oferta sortirà de les residències. A més, en dansa, el 18 de desembre arribarà l’espectacle Re. Titled y los lunares del puma, de Marina Pravkina, Alesya Dobysh i Adrián Vega. I la companyia de Teatre Leamok durà Lázaro, una adaptació lliure del clàssic de la literatura espanyola El Lazarillo de Tormes a ritme de rap, hip-hop i amb elements de danses urbanes. 

De la Rosa ha explicat que els aforaments estan limitats al 70%, tal com marquen les autoritats en l'actualitat, però que l'esperança és que un mes abans que arrenqui l'agenda cultural pugin arribar a ser del 100%.